Trucuri pentru a face mai uşoară reîntoarcerea la şcoală după vacanţă

Trucuri pentru a face mai
uşoară reîntoarcerea la şcoală după vacanţă

Copiii au nevoie de o săptămână sau două să-şi reintre în ritm, afirmă specialştii. Deşi poate reprezenta o provocare pentru părinţi, presiunea asupra elevului nu va face decât să înrăutăţească lucrurile.

Ştiri pe aceeaşi temă

Întoarcerea la şcoală după vacanţă poate lua forma unei crize de teamă sau chiar anxietate. Specialiştii vin cu câteva sfaturi pentru părinţii care vor să facă elevilor reîntoarcerea la şcoală mult mai uşoară.

1. Stabiliţi împreună obiectivele pentru noul semestru

Luaţi un pix şi o hârtie şi scrieţi o listă de obiective pe care doriţi să le atingeţi în timpul semestrului. Fie că urmăreşte să se înscrie la un nou curs, să-şi facă mai mulţi prieteni sau să-şi mărească media la anumite materii, strategia îl va ajuta să-şi crească nivelul de entuziasm.

2. Verificaţi împreună

Verificarea temelor nu este una dintre cel mai relaxante activităţi, dar îl ajută pe copil să se simtă mai pregătit pentru revenirea din vacanţă. Totodată, este un moment bun pentru recapitularea ultimelor lecţii dinainte de vacanţă.

3. Restabiliţi legătura cu un profesor pe care copilul îl admiră

Fie că-i cereţi permisiunea cadrului didactic de a-i da un telefon, vă gândiţi la o temă de discuţie pentru când se vor întâlni sau o recomandare pentru următoarea carte pe care urmează să o achiziţionaţi, gândul că-şi va reîntâlni profesorul preferat îl va ajuta pe elev să aştepte cu mai mult entuziasm întoarcerea la şcoală.

4. Lăsaţi lucrurile să decurgă în ritmul lor

Copiii au nevoie de o săptămână sau două să-şi reintre în ritm. Deşi poate reprezenta o provocare pentru părinţi, presiunea asupra elevului şi explicaţiile despre testul/teza care îl aşteaptă nu vor face decât să înrăutăţească lucrurile.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: