Tinerii din generaţia millennials au de două ori mai multe şanse să se confrunte cu probleme de depresie şi anxietate

Tinerii din generaţia millennials au de două ori mai multe şanse să se confrunte cu probleme de depresie şi
anxietate

Tinerii care se simt singuri au de două ori mai multe şanse să fie depresivi şi anxioşi

Un studiu recent arată că tinerii din generaţia millennial au de două ori mai multe şanse să se confrunte cu probleme de depresie şi anxietate. Cercetătorii pun această problemă pe seama sentimentului de singurătate tot mai des resimţit de noua generaţie.

Ştiri pe aceeaşi temă

Publicată în revista Psychological Medicine, o analiză în care au fost implicaţi peste 2.000 de tineri din generaţia millennials a constatat că şansa acestora de a se confrunta cu depresie sau anxietate se dublează atunci când apare sentimentul de singurătate, scrie The Independent.  

Conform studiului, 7% dintre participanţi au spus că „adesea“ au avut sentimente de singurătate, în timp ce între 23% şi 31% au declarat că se simt părăsiţi sau lipsiţi de sprijin.

Pe de altă oparte, cercetătorii au inclus în studiu şi perechi de gemeni născuţi între anii 1994 şi 1995, care au fost întrebaţi despre experienţe din diferite stadii ale vieţii lor, când au experimentat sentimente de singurătate, posibile probleme de sănătate mintală, sănătate fizică şi relaţii.

Cifrele arată că şansele celor care au suferit de singurătate cresc  cu 38% mai mult predispoziţia de a nu-şi găsi un loc de muncă.

De asemenea, s-a constatat că participanţii cu niveluri înalte de singurătate erau predispuşi la adoptarea unui stil de viaţă nesănătos şi adoptarea unor vicii.

Studiul subliniaza importanta interventiei timpurii pentru a preveni problemele de instabilitate emoţională ale tinerilor, avându-se în vedere consecinţele sentimentului de singurătate.

 

 

citeste totul despre: