Tinerii care beau energizante sunt predispuşi la consum de droguri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vârsta medie la care adolescenţii încep să bea, în Europa, este 13 ani
Vârsta medie la care adolescenţii încep să bea, în Europa, este 13 ani

Majoritatea părinţilor ar prefera ca odraslele lor să bea energizante decât alte băuturi mai puternice. Dar noi studii arată că părinţii ar trebui să aibă grija în privinţa băuturilor energizante, pentru că acest lucru îi predispune la consum de alcool, chiar şi droguri

Riscul ca aceştia să se apuce de fumat este la fel de prezent. 

Cercetătorii de la Universitatea Michigan spun că adolescenţii care „caută senzaţii şi sunt orientaţi către risc” sunt mult mai atraşi de băuturile energizante decât ceilalţi. Aceste trăsături sunt cele care îi vor face să încerce şi alte substanţe interzise pe viitor. 

În 2009, studenta Chloe Leach (foto) a murit după ce a băut patru doze de Red Bull, combinate cu vodcă. Leach suferea de o boală rară cardiacă, iar autopsia a dezvăluit că ritmul cardiac crescut din cauza cantităţii de cafeină din corp a dus la acest final, potrivit dailymail.co.uk.

image

Într-un alt studiu, cercetătorii au analizat informaţiile venite de la 22.000 de elevi americani, participanţi la cercetarea „Monitorizarea viitorului”. 

Cifrele rezultate arată că 30% dintre adolescenţi  consumă băuturi pe bază de cafeină, în timp ce 40% consumă băuturi fără cafeină zilnic. Cercetătorii au specificat că băieţii, în mod special, sunt mai înclinaţi către consumul de energizante. S-a mai descoperit şi că energizantele sunt preferate de tinerii care au doi părinţi acasă, dar mai puţin educaţi, eventual fără studii superioare. 

În mod surprinzător, adolescenţii consumă mai multe energizante decât studenţii. Acelaşi studiu confirma că tinerii consumatori de energizante aveau o predispoziţie clară către droguri şi abuz de alte substanţe ilegale. 

Şi tinerii care consumă băuturi fără cafeină sunt implicaţi în consumul de droguri, comparativ de cei care beau băuturi necarbogazoase, dar legătura dintre aceste două categorii este foarte slabă. 

Citeşte şi:

Energizantele cu cafeină modifică bătăile inimii

Efectele nocive ale energizantelor. E-urile care-ţi „dau aripi”

Trucuri să te energizezi fără cafea

Viață de cuplu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite