Terapeutică : Dietă sănătoasă fără hrană procesată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deseori ne propunem să urmăm o dietă sănătoasă,  mâncând un meniu variat, uşor de preparat, şi să scăpăm, rapid, de câteva kilograme. În timpul regimului, sunt importante

Deseori ne propunem să urmăm o dietă sănătoasă,  mâncând un meniu variat, uşor de preparat, şi să scăpăm, rapid, de câteva kilograme. În timpul regimului, sunt importante crudităţile şi „porţia” de zece nuci. Iată ce trebuie să conţină meniul, timp de o săptămână.

Luni. La micul dejun: 200 ml iaurt, patru linguri de cereale şi o lingură de miere. La prânz: 100 g şuncă de curcan, trei felii de pâine graham, o porţie de salată verde (100 g). Gustare: o salată de fructe, grepfrut şi ananas (200 g). La cină: 100 g brânză nesărată, 200 g peşte înăbuşit şi o salată verde (100 g).

 Marţi. La micul dejun: 200 ml suc de citrice (lămâie cu grepfrut), o chiflă de graham prăjită şi 50 g brânză nesărată. La prânz: 100 g brânză nesărată, 200 g salată de legume, preparată din praz şi morcovi, plus două felii de pâine de graham. Gustare: două banane sau doi struguri. La cină: 200 g şuncă de pasăre şi o salată verde.

Miercuri. La micul dejun: miezul de la zece nuci, două felii de pâine  graham, o linguriţă de miere. La prânz: 100 g şuncă de curcan, două felii pâine graham, 100 g salată de crudităţi. Gustare: un grepfrut. La cină: 50 g brânză nesărată amestecată cu doi morcovi raşi şi două linguri de praz, tăiat mărunt.

Joi.
La micul dejun: 200 ml suc - grepfrut amestecat cu lămâie, două felii de pâine graham prăjită. La prânz: 100 g şuncă de curcan, 50 g brânză nesărată, un grepfrut. Gustare: două mere. La cină: o porţie de paste, cu două linguri de brânză nesărată şi sos de roşii.

Vineri. La micul dejun: miezul de la zece nuci, două felii de pâine graham, 100 ml suc de portocale. La prânz: salată verde asezonată cu suc de lămâie şi o linguriţă de ulei de măsline, 100 g piept de  curcan sau de pui, două felii de pâine graham. Gustare: o banană. La cină: 200 g salată de cartofi fierţi cu şuncă de pasăre.

Sâmbătă.
La  micul dejun: miezul de la zece nuci, două felii de graham, o linguriţă de miere, un măr. La prânz: 200 g porumb fiert şi 100 g sardine. Gustare: un grepfrut. La cină: cereale cu lapte.

Duminică. La micul dejun: o cană de cereale cu suc de portocale. La prânz: 200 g  salată verde, cu boabe de porumb şi brânză nesărată. Gustare: 200 g salată de fructe din mere şi pere. La cină: paste cu suc de roşii şi două linguri de brânză nesărată.

Viață de cuplu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite