Sucul de fructe poate deveni periculos pentru copii: la ce riscuri sunt supuşi cei mici

Sucul de fructe poate deveni periculos pentru copii: la
ce riscuri sunt supuşi cei mici

Sucul de fructe poate deveni periculos pentru copiiFOTO telemundo.com

Copiii care beau suc de fructe sunt predispuşi la probleme de obezitate, sugerează noi cercetări. Considerat până de curând o opţiune sănătoasă, sucul de fructe consumat în exces poate deveni dăunător organismului prin conţinutul ridicat de zahăr.

Ştiri pe aceeaşi temă

Studii recente realizate la Universitatea de Medicină din Viena au arătat că sucul de portocale sau de mere creşte cu 50% predispoziţia la obezitate. Oamenii de ştiinţă sfătuiesc părinţii să înlocuiască sucurile cu bucăţi de fructe, frumos tăiate, pentru a atrage interesul celor mici, scrie The Independent.

În mod similar, studiul publicat la Congresul European pentru Obezitate sugerează faptul că lipsa micului dejun poate duce la creşterea în greutate, deoarece provoacă o creştere a senzaţiei de foame pe parcursul zilei.

În ciuda constatărilor, experţii spun că rezultatele nu ar trebui să-i determine pe părinţi să elimine sucul de fructe din dieta copiilor. „Suntem dornici sa promovăm beneficiile sucului de fructe pentru că are vitamine şi minerale, iar dacă pulpa nu a fost îndepărtată, vor beneficia şi de proprietăţile nutrieţilor“, a declarat Aisling Pigott, purtătorul de cuvânt al British Dietetic Association (BDA) şi dietetician pediatru.

În schimb, Pigott sfătuieşte părinţii să combine sucul de fructe cu apă plată. Nutriţionistul recomandă combinarea unei părţi de suc cu patru de apă.

citeste totul despre: