Statistici alarmante: adolescenţii beau, fumează şi se droghează de la vârste tot mai fragede

Statistici alarmante: adolescenţii beau, fumează şi se droghează de la vârste tot mai fragede

Tot mai mulţi tineri consumă alcool şi droguri

România are peste două milioane de adolescenţi (10-18 ani), tineri aflaţi în continuă schimbare şi tentaţi să încerce tot ce-i nou, indiferent cât este de periculos. Un studiu recent arată că foarte mulţi adolescenţi ajung să bea, să fumeze sau chiar să se drogheze înainte să împlinească vârsta majoratului. Wall-Street.ro îţi prezintă cele mai importante realităţi din viaţa tinerilor români.

Ştiri pe aceeaşi temă

Un procent de 93,7% dintre respondenţii din eşantionul de adolescenţi intervievaţi au declarat că merg la şcoală şi doar 6,3% au afirmat contrariul.
 
Astfel, raportat la cifrele din 2011, se observă o îmbunătăţire la nivelul frecventării şcolii.
 
„Cu toate acestea, dacă ţinem cont de marjele de eroare stabilite pentru studiul nostru (±3,9%), observăm că un număr mare de adolescenţi continuă să nu fie cuprinşi în sistemul de învăţământ“, se arată în studiul UNICEF.
 
Dintre adolescenţii care frecventează şcoală, fetele au declarat în mai mare măsură decât baieţii că merg la şcoală (95 % fete faţă de 92.3% băieţi). Având în vedere proporţia puţin mai ridicată a baieţilor în populaţia de adolescenţi a României, putem presupune că şansele ca fetele să frecventeze şcoala sunt mai mari decât în cazul băieţilor.
 
În rândul adolescenţilor, participarea la educaţie este puţin mai ridicată în grupa de vârstă 10-13 ani (94%) decât în grupa 14-18 ani (93,6%).
 
Numărul adolescenţilor care merg la şcoală este mai mare în mediul urban decât în cel rural (96%, respectiv 91,6%).
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: