Schimbările surprinzătoare care se produc în corp după naştere

Schimbările surprinzătoare care se produc în corp după
naştere

Schimbările surprinzătoare care se produc în corp după naştere

Dincolo de greţuri, pofte sau schimbări frecvente ale dispoziţiei, sarcina şi naşterea implică şi modificări surprinzătoare ale corpului. Printre acestea se numără fizionomia feţei, schimbarea dioptriilor şi îmbunătăţirea vieţii sexuale.

Ştiri pe aceeaşi temă

De la pofte intense până la insomnie, sarcina poate provoca numeroase schimbări în corpul femeii. Dincolo de cele evidente şi deja cunoscute, există şi câteva la care nu te-ai fi aşteptat niciodată. Printre cele mai surprinzătoare se numără schimbarea fizionomiei feţei, lăţirea şoldurilor, modificări ale tiroidei şi îmbunătăţirea vieţii sexuale, cheatsheet.com.

Fizionomia feţei

Probabil aţi auzit deja că sarcina vă poate schimba forma corpului sau dioptriile, dar ştiţi că în această perioadă vă pot fi modificate inclusiv trăsăturile feţei? Conform experţilor, în timpul sarcinii şi după naştere în corp se produce o explozie de hormoni care pot provoca de la acnee şi până la umflarea feţei. Unele simptome dispar după sarcină, altele rămân pentru totdeauna.

Şoldurile pot rămâne mai late

Structura osoasă pelviană se modifică în timpul sarcinii şi în momentul naşterii. Pentru unele femei schimbarea este permanentă, chiar dacă pierd în greutate.  

Modificări ale tiroidei

Până la 10% din femeile gravide suferă modificări ale tiroidei în timpul sarcinii, care ar putea fi hipotiroidism (o glandă subactivă) sau hipertiroidism (o greaţă hiperactivă). În timp ce pentru majoritatea femeilor lucrurile revin la normal în decurs de un an de la naştere, pentru altele schimbările sunt permanente. Acestea pot avea ca rezultat oboseala, schimbările de dispoziţie sau modificările în greutate.

Viaţa sexuală s-ar putea îmbunătăţi  

O sarcină poate duce şi la o viaţă sexuală mai bună. Deşi vi se poate părea puţin probabil, având în vedere cât de epuizată sunteţi după ce aţi născut, sexologul Kat Van Kirk spune că organismul poate trece prin schimbări care vă pot creşte libidoul mai repede decât v-aţi aştepta.

Reglarea ciclului menstrual

Dacă aţi avut ciclu menstrual neregulat, o naştere ar putea ajuta la rezolvarea acestei probleme. Deşi nu au fost multe studii pe această temă, majoritatea femeilor declară că înregistrează o normalizare a ciclului menstrual după naştere.

Schimbarea dioptriilor

Se pare că sarcina şi alăptarea pot schimba dioptriile mamei. Acest lucru se datorează în primul rând efortului din timpul naşterii, dar şi retenţiei de apă. Vestea bună este că aceste schimbări sunt temporare şi ar trebui să dispară după perioada de alăptare.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: