Riscul la care sunt supuşi copiii care stau mai mult de 90 de minute în faţa ecranelor

Riscul la
care sunt supuşi copiii care stau mai mult de 90 de minute în faţa ecranelor

Riscul la care sunt supuşi copiii care stau mai mult de 90 de minute în faţa ecranelor. FOTO detscreen.ru

Oamenii de ştiinţă atrag atenţia cu privire la riscul la care sunt supuşi copiii lăsaţi mai mult de 90 de minute în faţa ecranelor, amintind de strânsa legătură între utilizarea tehnologiei şi dezvoltarea cognitivă la vârste fragede .

Ştiri pe aceeaşi temă

Oamenii de ştiinţă au descoperit strânse legaturi între perioadele prelungite de expunere în faţa ecranelor şi obezitate la copii. Conform noilor studii, micuţii care petrec peste 90 de minute folosind tehnologia sunt mai predispuşi la acumularea kilogramelor în plus, scrie independent.co.uk.

„Părinţii ar trebui să limiteze uitatul la TV şi utilizarea calculatoarelor sau a dispozitivelor similare la cel mult 1,5 ore pe zi, asta în cazul în care copilul are mai mult de patru ani“ avertizează Dr. Adamos Hadjipanayis, autorul principal al studiului

„Mai mult, pediatrii ar trebui să informeze părinţii cu privire la riscul general pe care îl reprezintă utilizarea tehnologiei în dezvoltarea cognitivă şi fizică a copiilor“, adaugă acesta.

Până la vârsta de nouă ani, copiii petrec mai mult de şapte ore zilnic în diferite medii digitale, scrie The Daily Telegraph. Sunt greu de ţinut departe de tehnologie, având în vedere că 97% dintre gospodăriile europene au cel puţin un televizor, în timp ce 72% au acces la un computer.

Cercetătorii sunt de părere că acesta este motivul principal care a dus la epidemia de obezitate din Europa. De asemenea, ei au descoperit că privitul la televizor până noaptea târziu poate fi extrem de perturbatoar pentru odihna tinerilor, ceea ce poate creşte riscul de obezitate.

Autorii studiului sfătuiesc părinţii să utilizeze puterea propriului exemplu, încercând să reducă timpul petrecut în faţa ecranelor, în special atunci când sunt de faţă copiii.

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările