Pubertatea la băieţi. Ce trebuie să ştii despre această perioadă

Pubertatea la băieţi. Ce trebuie să ştii despre această perioadă

Pubertatea la băieţi. Ce trebuie să ştii despre această perioadă

Pubertatea este acea perioadă în care individul se transformă din copil în adult, în care creşti mai mult ca oricând şi corpul tău se schimbă de la o zi la alta. La băieţi, acest proces se produce între 10 şi 14 ani.

Pubertatea la băieţi - schimbări

 
Dacă aceasta începe în jurul vârstei de 9 ani, este considerată “precoce”, iar dacă începe după vârsta de 15-16 ani, se consideră a fi „întârziată”.
 

1. Mărirea penisului şi a testiculelor

 
Această este prima schimbare prin care corpul trece, atunci când se ajunge la pubertate. Odată cu creşterea testiculelor, trupul va fi invadat de o cantitate mare de hormoni, care vor declanşa alte schimbări în diferite părţi ale corpului.
 

2. Creşti brusc

 
Din momentul în care ai intrat în pubertate, creşterea este mai rapidă şi se întâmplă o serie de schimbări. Dacă tu eşti cel care se dezvoltă înainte colegilor este posibil să ţi se pară ciudat că eşti mult mai înalt şi ai braţele şi muşchii dezvoltaţi mai mult.
 

3. Creşterea părului corporal

 
În timpul pubertăţii vor apărea părul facial, pubian, axial, iar cel de pe braţe şi picioare se va mai accentua. Unii dintre băieţi pot avea par şi pe piept şi spate.
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: