Adevărul Live. Povestea grădiniţei din pădure, un nou concept de educaţie preluat din sistemul american

Povestea grădiniţei din pădure, un nou concept de educaţie preluat din sistemul american

Întreg demersul didactic din cadrul grădiniţei este gândit şi aplicat cu şi prin elementele naturale, urmărind dezvoltarea integrată a celor 8 tipuri de inteligenţă.

Ştiri pe aceeaşi temă

 

INTRĂ ÎN DISCUŢIE şi urmăreşte emisiunea în modulul Adevărul live

 

Povestea grădiniţei din pădure a pornit de la dorinţa ca cei mici să-şi petreacă mai mult timp în natură, departe de zgomotul şi poluarea oraşului precum şi creşterea nivelului de implicare în activităţi mult mai plăcute decât cele dintr-o grădiniţă închisă.

Printre elementele prezente în curtea grădiniţei se numără pădurea, cascadă, râu, lac, peşteră, dealuri, casă îngropată în pământ, pomi fructiferi, legume, o varietate de flori, arbori şi arbuşti, peşti etc. În fiecare zonă din curte se urmăreşte stimularea şi dezvoltarea unui anumit tip de inteligenţă: logico-matematică, lingvistică, muzicală, vizual-spaţială, naturalistă, corporal-chinestezică, interpersonală şi intrapersonală.

Grădiniţa a investit 75.000 de euro într-un sistem de filtrare a aerului capabil să scoată aerul viciat din încăpere şi să introducă în permanenţă aer curat, din pădure. Acest sistem păstrează în permanenţă concentraţia de oxigen din încăperi la un nivel optim.

Întreg demersul didactic din cadrul grădiniţei este gândit şi aplicat cu şi prin elementele naturale, urmărind dezvoltarea integrată a celor 8 tipuri de inteligenţă.

Afălm povestea grădiniţei din pădure, începând cu ora 13.00, de la Dan Prediger - fondatorul grădiniţei şi Magda Anghel - psiholog.

 

 

 

citeste totul despre: