Metode pentru dezvoltarea vorbirii la copii: învăţarea exprimării prin joacă

Metode pentru
dezvoltarea vorbirii la copii: învăţarea exprimării prin joacă

Metode pentru dezvoltarea vorbirii la copii

Deşi copiii au ritmuri de dezvoltare diferite, părinţii adoră să-i compare cu ai rudelor sau prietenilor. Dacă eşti îngrijorat de dificultăţile copilului tău de a vorbi, specialiştii recomandă câteva metode care să-i ajute să-şi comunice mai uşor emoţiile, sentimentele şi gândurile.

Ştiri pe aceeaşi temă

Fiecare copil are diferite etape de dezvoltare a comunicării în funcţie de etapa de creştere. Unii sunt mai timizi în comparaţie cu alţii şi învaţă în ritmuri diferite să se exprime, în timp ce alţii au nevoie de ceva mai mult ajutor din partea părinţilor, scrie medium.com. Dacă eşti îngrijorat de dificultăţile copilului tău de a vorbi, specialiştii recomandă câteva metode care să-i ajute să comunice mai uşor:

Dezvoltă-le abilităţile sociale

Ajută-ţi copilul să se împrietenească cu ceilalţi copii. Este cel mai bun mod de a învăţa copilul să devină comunicativ.

Discută cu ei cât de mult posibil

Îţi poţi ajuta copilul să înveţe să comunice vorbind cât mai mult cu el. Unul dintre principalele motive pentru care copiii vorbesc târziu este lipsa de comunicare a părinţilor şi timpul pe care aceştia îl acordă conversaţiilor cu cei mici.

Puneţi nume jucăriilor

Apelaţi la metoda prin care daţi câte un nume tuturor jucăriilor şi rugaţi copilul să repete acest lucru. Este, de asemenea, o modalitate bună de a le dezvolta capacitatea de memorie.

Spuneţi-le poveşti seara

Dacă cei mici au deficienţe de comunicare, este recomandat să le citiţi cât mai mult. Le puteţi spune o poveste înainte de culcare. Acest lucru va avea efecte magice în dezvoltarea abilităţilor de comunicare.

Repetiţia, mama învăţăturii

Cereţi-le să repete câteva cuvinte în timp ce vorbiţi cu ei. Acordaţi mai multă atenţie cuvintelor pe care le utilizaţi frecvent şi rugaţi-i să repete.

Exersaţi sunetele

Sunetele au un rol extrem de important atunci când vine vorba de comunicare. Imitaţi sunetele animalelor. Ajutaţi-vă de jucării şi descoperiţi împreună care este modul de comunicare al fiecărui animal în parte.

citeste totul despre: