Metode inedite prin care învăţatul devine distractiv: temele nu vor mai fi un chin pentru copii

Metode inedite prin
care învăţatul devine distractiv: temele nu vor mai fi un chin
pentru copii

Transformaţi numerele în desene haioase, pentru o mai uşoară memorare. FOTO brightside.me

Deşi ar putea părea complicat, temele pot fi motiv de distracţie pentru părinţi şi copii. Experţii explică metodele prin care învăţatul devine distractiv.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cercetările au arătat că utilizarea jocurilor ca instrument educaţional contribuie la acumularea mult mai uşoară a informaţiilor. Experţii folosesc chiar termenul „gamificare“ pentru a vorbi despre introducerea elementelor de joc şi a distracţiei în procesul de învăţare pentru eficientizarea acesteia. S-ar putea să sune complicat, dar părinţii vor avea nevoie doar de puţină imaginaţie şi nişte instrumente foarte simple pentru a atrage atenţia copiilor, scrie brightside.me 

Metode prin care părinţii pot face învăţatul distractiv pentru copii:
 
Transformaţi numerele în desene haioase

Dacă copiii dvs. nu pot memora numerele, încercaţi o abordare creativă. Mai întâi, scrieţi numărul pe o foaie de hârtie şi apoi folosiţi-vă imaginaţia pentru a o transforma în păsări, animale, flori sau alte obiecte pe care le va ţine uşor minte.

Inventaţi împreună o poveste

Această metodă este utilă pentru a învăţa cuvinte noi şi pentru a le repeta pe cele pe care copilul le cunoaşte deja. Tot ce aveţi nevoie este o hârtie, creioane şi imaginaţie. Aşezaţi-vă împreună şi încercaţi să creaţi o poveste amuzantă: puteţi începe cu expresia „A fost odată…“ şi introduceţi câteva elemente, apoi lăsaţi copilul să continue povestea. Câteva schiţe pe o bucată de hârtie va stârni imaginaţia copilului şi îl va lăsa să-şi amintească cuvintele mai bine.

Transformaţi-vă bucătăria într-un laborator ştiinţific

Chimia este o materie dificilă pentru mulţi copii, dar poate fi uşor transforamtă într-o activitate distractivă. Transformaţi bucătăria într-un laborator împreună cu copilul dvs. şi faceţi experimente spectaculoase care demonstrează legile chimiei într-un mod distractiv. De exemplu, puteţi încerca să utilizaţi apă, suc şi jeleu cu unele coloranţi pentru a explica densitatea substanţelor.

Învăţaţi matematică făcând prăjituri

Coacerea cookie-urilor este un instrument perfect pentru a vă învăţa numerele şi fracţiile. Coaceţiprajiturile în forme simple rotunde sau pătrate şi învăţaţi copilul să le taie în opt, patru şi jumătate cu un cuţit din plastic. Folosiţi aceste bucăţi pentru a le învăţa cum să adăugaţi şi să scăpaţi fracţii. Este o modalitate foarte bună de a combina gătitul cu educaţia şi distracţia.

Recapitulaţi noţiunile de calcul la magazinul alimentar

Înainte de cumpărături, faceţi o listă a produselor necesare şi cereţi-i copilului să evalueze costul fiecăruia. La întoarcerea de la cumpărături, permiteţi copilului să compare costul estimat şi cel real. Un magazin alimentar este, de asemenea, un loc bun pentru a practica cântărirea legumelor şi fructelor.

Îmbunătăţiţi memoria copilului dumneavostră

O memorie bună este foarte importantă pentru procesul de învăţare. Există multe modalităţi de a îmbunătăţi memoria copilului, printre acestea numărându-se jocurile ca şah şi puzzle-uri, o dietă echilibrată bogată în proteine, antioxidanţi şi vitamine.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: