„Marea Ataşare Bucureşti 2016”: zeci de mame îmbrăcate în port tradiţional şi-au alăptat copiii sincron, timp de un minut FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproape 70 de mame şi-au alăptat copiii sâmbătă, 6 august, în cadrul evenimentului "Marea Ataşare Bucureşti 2016", parte din campania de alăptare sincron la nivel mondial prilejuită de Săptămâna Internaţională a Alăptării, care se încheie astăzi. Momentul a fost reflectat şi în presa internaţională, alături de alte iniţiative similare din SUA, India şi Filipine.

Beneficiile alăptării naturale au fost promovate în cadrul campaniei „Marea  Ataşare Globală”, care a fost marcată inclusiv în România, prin evenimentul "Marea Ataşare Bucureşti 2016", organizat pentru al doilea an consecutiv de Asociaţia de Pediatrie şi Consultanţă în Alăptare, în parteneriat cu Muzeul Naţional al Satului "Dimitrie Gusti” şi Photography Studio. 

Sâmbătă dimineaţa nu mai puţin de 68 de mame au răspuns apelului şi, îmbrăcate în frumoase cămăşi populare, şi-au alăptat pruncii, timp de un minut, pentru a sublinia importanţa alăptării naturale, în condiţiile în care în ţara noastră rata alăptării este foarte scăzută, numai 12, 6% din mame ajungând să-şi hrănească micuţii la sân până la vârsta de 6 luni.

Conform unui studiu publicat de UNICEF, peste 800.000 de copii mor anual pentru că nu sunt alăptaţi la sân în prima oră de viaţă şi după aceea, până la cel puţin şase luni. Bebeluşii care nu primesc lapte de la sân sunt expuşi de şapte ori mai mult riscului de a muri de infecţii decât cei care sunt alăptaţi, mai arată raportul UNICEF.

image

FOTO AP 

Purtătorul de cuvânt al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, Fadela Chaib, a afirmat că sloganul anului 2016, care ar trebui urmat de toate proaspetele mămici, este "Alăptaţi oriunde, oricând!", pentru că numai aşa copiii vor fi protejaţi cu mineralele şi vitaminele laptelui matern.

image

FOTO AP

Evenimentul de la Bucureşti a fost reflectat şi în presa internaţională. „Daily Mail” a publicat fotografii de la „Marea Ataşare Bucureşti 2016”, observând frumuseţea aparte a portului tradiţional românesc, în special a iilor purtate de mamele care şi-au alăptat copiii.

Alături de imaginile cu mamele din România au fost prezentate şi fotografii care au surprins mame din Filipine, India şi SUA în cadrul unor evenimente similare organizate în cadrul campaniei „Marea  Ataşare Globală”. 

image

Mamele au alăptat şi la New York. FOTO Daily Mail 

Viață de cuplu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite