Imagini şocante. O mamă atrage atenţia asupra modului în care sunt trataţi copiii pierduţi în avorturile spontane

Imagini şocante. O mamă atrage atenţia asupra modului în care sunt trataţi copiii pierduţi în avorturile spontane

FOTOGRAFII f2photographybylexi.wordpress.com

Sarcinile pierdute înainte de termen sunt o realitate de care se lovesc milioane de femei din întreaga lume. De regulă, doctorii le recomandă mamelor să treacă peste episodul dureros cât mai repede şi să dea uitării trauma prin care au trecut. Alexis Fretz a ales să-şi plângă fiul mort la numai 19 săptămâni şi să împărtăşească momentele dureroase cu lumea întreagă.

Ştiri pe aceeaşi temă

 

Alexis Fretz este una din cele peste 1 milion de femei din SUA care îşi pierd copiii în urma avorturilor spontane sau care nasc prematur.

Un subiect sensibil, emoţional, pe care părinţii aflaţi într-o astfel de situaţie dificilă au fost învăţaţi să-l treacă sub tăcere sau chiar să încerce cât mai repede să umple golul lăsat cu un alt copil. 

Nu este şi cazul lui Alexis Fretz, mama a două fetiţe, care a ales să-şi jelească fiul pierdut în felul ei, convinsă că astfel îi va acorda respectul cuvenit fiinţei dispărute înainte de vreme, dar şi că va pune pe tapet felul în care familiile lovite de o astfel de nenorocire fac faţă situaţiei. Femeia a postat pe blogul personal imagini care surprind momentele de după ce i-a fost adus fatul, la cererea ei, fotografii realizate de soţul ei. 

„Naşterile înainte de termen şi copiii morţi în pântec nu sunt lucruri despre care lumea vrea să audă sau să discute. Poate că pentru unele cupluri nici nu semnifică mare lucru această experienţă, mai ales că pot încerca imediat să facă un alt copil, aşa că preferă să pretindă că nu s-a întâmplat nimic. Viaţa merge mai departe, dar uneori familia şi mama rămân într-un fel de stare de doliu pe care nu prea au idee cum să o managerieze“, a mărturisit Alexis Fretz pentru Daily Mail.

Curajoasa mamă a încercat să se comporte aşa cum a simţit în momentul în care i s-a spus că fiul ei născut atât de devreme va muri la scurt timp după ce şi-a făcut intrarea în lume, nu cum se procedează, de obicei, în astfel de cazuri. 

Inima fătului încă mai bătea după ce i-a fost adus, iar Alexis a povestit că a avut la dispoziţie un scurt răgaz ca să-l alinte, să-l ţină aproape de inima ei, să-i numere degeţelele de la picioare şi să-i sărute căpşorul. „Voi preţui toată viaţa acele clipe pe care le-am petrecut cu el“, a mărturisit femeia. 

Este un lucru obişnuit pentru cadrele medicale să ia aceşti copii şi să se descotorosească de ei de parcă ar fi deşeuri medicale, iar multe mame nu au prilejul să-şi vadă sau să-şi ţină copii în braţe. Uneori nici măcar nu ştiu dacă au avut băieţel sau fetiţă, s-a revoltat Alex Frentz. 

Actriţa Bianca Brad este, la rândul ei, una dintre mamele care au trecut prin tragedia pierderii unui copil. Copilul vedetei a murit cu două zile înainte să se nască, iar după această grea încercare Bianca Brad a înfiinţat organizaţia E.M.M.A (Eternul Miracol Materna Alinare), botezată după numele fetiţei sale care nu a apucat să se bucure de viaţă. Asociaţia încearcă să le susţină moral pe femeile care au avut neşansa să treacă prin experienţe similare.

În altă ordine de idei, o firmă din California oferă un serviciu destul de controversat viitorilor părinţi. Sub sloganul „Ai vrea să faci cunoştiinţă cu copilul tău înainte de a se naşte?“, compania foloseşte imprimante 3D pentru a crea modele din plastic după chipul şi asemănarea fetuşilor care încă se dezvoltă în uter, după felul în care aceştia arată în imaginile obţinute în urma ecografiilor cu ultrasunete pe care viitoarele mame le fac în timpul sarcinii.

„Bebeluşii 3D“, aşa cum au fost botezate figurinele care se pot comana pe site-ul 3d-babies.com, respectă fidel trăsăturile faciale, poziţia corpului şi culoarea pielii fătului, aşa cum sunt înfăţişaţi în capturile fotografice aduse de clienţi.

Preţul unei figurine de mărimea reală a fătului costă peste 400 de euro, iar cea mai mică variantă ajunge la 150 de euro. „Bebeluşii 3D“ nu sunt doriţi numai de părinţi, ci şi de admiratorii unor vedete, care doresc să cumpere reproduceri 3D ale copiilor celebrităţilor. Site-ul oferă spre vânzare, deocamdată, o variantă de „soră geamănă“ a fetiţei cuplului format de Kim Kardashian şi Kanye West. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările