Imaginea dincolo de care se ascunde o explicaţie surprinzătoare

Imaginea dincolo de care se ascunde o explicaţie surprinzătoare

Fotografa a dorit ca oamenii să vadă cu această ocazie ce înseamnă mai exact o naştere naturală, convinsă că nu sunt mulţi cei care au avut ocazia să admire un copil încă ataşat de placentă. FOTO boredpanda.com

Fotografa australiană Emma Jean Nolan a postat pe internet o fotografie şocantă, realizată după ce o clientă de-a sa, de origine maori, a născut o fetiţă pe cale naturală, apoi a format cuvântul „love” (dragoste în lb. engl. - n.r. ) din cordonul ombilical încă ataşat de placenta eliminată.

Ştiri pe aceeaşi temă

În cultura maori, placenta are o semnificaţie spirituală, motiv pentru care există un singur cuvânt maori atât pentru „pământ”, cât şi pentru „placentă”, respectiv „whenua”, iar cordonul ombilical este văzut ca legătura dintre nou-născut şi pământul-mamă. De aceea, placenta urmează să fie îngropată la rădăcina unui copac Tortora, în Noua Zeelandă, locul unde s-a născut mama.

Fotografa a dorit ca oamenii să vadă cu această ocazie ce înseamnă mai exact o naştere naturală, convinsă că nu sunt mulţi cei care au avut ocazia să admire un copil încă ataşat de placentă.

„Placenta nu este apreciată în cultura occidentală, ci este considerată dezgustătoare. Totuşi, fără această placentă niciunul dintre noi nu ne-am afla pe acest pământ”, după cum se precizează pe boredpanda.com.

Părinţii nou-născutului fotografiat de Emma Jean Nolan. FOTO boredpanda.com

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările