Idei de organizare a hainelor şi camerelor copiilor şi părinţilor

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Faptul că sunt mamă mă ajută foarte mult în activitatea mea de specialist în soluţii de organizare pentru că mare parte din lucrurile pe care le-am învăţat în teorie le testez pe fiul meu de aproape doi ani :). Apoi, din reacţiile lui, ajung la noi şi noi concluzii.

Aşa am conceput Regula lui U şi Regula lui L de ordonare a dulapurilor cu rafturi sau teoria raftului dezordinii, pentru momentele acelea când nu avem niciun pic de chef să ne punem hainele pe care le putem purta şi a doua oară la locul lor. Raftul dezordinii este eficient şi pentru noi ca părinţi şi pentru copiii ceva mai mari, care îşi asumă cel puţin parţial organizarea lucrurilor şi camerelor lor. Dacă acolo putem lăsa lucrurile fără a le depozita corespunzător, e obligatoriu să nu treacă week-end-ul fără a le duce la locul lor.

Pe lângă toate acestea vine Regula de aur a organizării, care este rezumatul perfect al cursurilor de professional organizer şi cu ea deschid aproape fiecare workshop pe care îl ţin pentru corporaţii, la evenimente sau în spaţii publice. Ea spune aşa: Orice obiect trebuie să aibă un loc-casă de unde îl luăm şi unde îl punem atunci când ne-am terminat treaba cu el. Cu cât o respectăm mai des, cu atât mai simplă ne va fi viaţa de zi cu zi.

Dacă vrei să îţi înveţi copilul să fie organizat de mic, trebuie să începi devreme şi să îi oferi constant exemple. Iar foarte important este ca soluţiile de organizare să fie adaptate vârstei, înălţimii şi puterii lor.

Frecventă pentru camerele de copii este şi Regula celor 3 S (Sortează, Stochează şi Simplifică). Sortarea are legătură cu crearea de categorii, stocarea cu depozitarea în funcţie de necesitate/frecvenţă/interes şi simplificarea se referă la crearea de mecanisme uşor de înţeles de către cei mici.

Pentru organizarea obiectelor, hainelor şi casei în general este eficientă şi metoda KonMari, care se bazează pe ordonarea în funcţie de categorie, nu de locaţie. Ce înseamnă asta? Că dacă ţi-ai propus să organizezi cărţile, este esenţial să le duci pe toate în aceeaşi încăpere şi să le iei una câte una până când decizi ce păstrezi. De abia apoi duci în camere distincte cărţile pentru şcoală, lectură sau hobby.

Sper ca toate cele de mai sus să îţi fie de folos! Cu acest gând le-am scris! :)

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite