VIDEO FOTO Cum a devenit erou un băieţel de numai 2 ani

VIDEO FOTO Cum a devenit erou un băieţel de numai 2 ani

Riley, încadrat de paramedicul Paul Staples şi de mama lui, Dana. FOTO Photoland/Caters

Eroii din cărţile de poveşti sau din filme au corespondenţi în viaţa reală, chiar şi atunci când un astfel de omuleţ curajos a venit pe lume cu numai 24 de luni în urmă. Numele lui este Riley Ward şi a fost răsplătit pentru fapte deosebite cu o diplomă şi cu un urşuleţ de pluş paramedic.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Bună. Mami este pe podea…!“, acestea au fost singurele cuvinte rostite stângaci la telefon de micuţul Riley Ward, în vârstă de numai doi ani, după ce a sunat la 999. Mami, britanica Dana Henry, care are 27 de ani, leşinase în urma unei probleme de sănătate. 

Operatorul de la celălalt capăt al firului a anunţat cel mai apropiat echipaj de poliţie de locuinţa familiei Henry, iar în câteva minute un ofiţer de poliţie şi un paramedic sunau la uşă. „Când ţi se spune prin staţie că un copil a sunat la 999, imediat începi să-ţi faci griji atât pentru copil, cât şi pentru posibilul pacient. Când am ajuns la casa Danei, Riley ne-a întâmpinat la uşă cu un zâmbet larg. Cred că era încântat că un poliţist şi un paramedic au venit la el acasă. Era foarte curios să vădă echipamentul pe care îl aveam şi se tot ducea la mama lui ca să vadă ce face “, a declarat pentru BBC primul paramedic sosit la locul incidentului, Paul Staples.

Transportată la spital, medicii i-au spus mamei că leşinase din cauza unui cheag de sânge destul de mare pe care l-au descoperit pe unul din ovare şi care a fost îndepărtat de urgenţă. Povestind despre ziua în care s-a prăbuşit pe podea, femeia a spus că tot ce îşi aduce aminte este camera care se făcea din ce în ce mai mică, apoi „am deschis ochii atunci când am auzit un poliţist care încerca să dărâme uşa de la intrare în timp ce striga. Aveam mintea înceţoşată, dar mi-am dat seama că nu trebuie să-mi fac griji pentru Riley pentru că îl auzeam râzând în bucătărie cu poliţistul şi cu omul de pe ambulanţă .“

 Riley se descurcă de minune la telefon, deşi are numai 2 ani. FOTO Photoland/Caters

Femeia a mărturisit că l-a învăţat pe cel mic, dar şi pe sora lui mai mare, Caitlin, în vârstă de 5 ani, să sune la 999 în cazul în care vede că mami şi tati nu se pot trezi.

Sunt tare mândră că Riley că ştiut ce să facă, nu ne îndoiam că îşi va aduce aminte de 999, dar am fost şocată şi eu şi soţul meu că a şi reuşit să sune şi să anunţe că sunt probleme, a spus emoţionată Dana Henry.

Apelul lui Riley la 999

Micuţul a fost premiat pentru curajul său cu un ursuleţ paramedic şi o diplomă de onoare, iar în acest fel s-a dorit să se sublineze cât de important este ca şi copiii să fie instruiţi, indiferent de vârstă, să sune la 999 pentru a cere ajutor în situaţii critice. Nu în ultimul rând, la fel de important este ca operatorii serviciilor de tipul 999 să încerce să nu minimalizeze importanţa unui apel făcut de un copil, chiar dacă există această tendinţă din cauza probabilităţii de a fi doar o glumă.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: