Eternele întrebări despre sex

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cât, unde şi cum? Din nefericire, nu putem transforma actul sexual în matematică sau fizică pură. La reușita unei partide de sex contribuie probabil mai mulți factori decât la punerea în mișcare a unui motor electric.

Dacă s-ar crea un panaceu al viitorului, atunci ar trebui să aibă toate calităţile unei partide bune de sex: ar arde grăsimile, ne-ar creşte imunitatea şi, în acelaşi timp, ar vindeca.

Cât ar trebui să ţină?

Cum sexul nu se supune unor norme ştiinţifice stabile, suntem încă departe de definitivarea unei formule de sex perfecte. Studiile sugerează că ce faci într-o jumătate de oră poţi face la fel de bine şi în trei minute (asta în cazul în care stimularea este maximă!). În ceea ce priveşte sexul, variabilele sunt cu bătaie spre infinit.

Durata unei partide diferă în funcţie de tabieturile erotice ale fiecărui cuplu, de starea de moment, de locul de „acţiune”... Şi lista poate continua. Ce este sigur? Bărbaţii au nevoie de un timp de patru ori mai scurt decât femeile pentru a se simţi bine!

Prea mult strică?

Dimpotrivă! S-a dovedit că o viaţă sexuală activă are influenţe pozitive asupra inimii, sistemului imunitar și psihicului. Doar două partide pe săptămână pot crește nivelul imunoglobulinei de tip A, care ne protejează de răceli.

Iar concepţia potrivit căreia bărbaţii care fac sex frecvent riscă să își epuizeze „stocul” de spermă este total greşită. Natura a avut grijă ca organismul să fie capabil să producă permanent spermă, chiar până la 90 de ani.

S-a dovedit că, în timpul orgasmului, creierul femeilor se „închide”, intrând într-o stare latentă.

Există un indice de calitate?

image

Se pare că nu, altfel am fi auzit până acum de o Comisie de Control de Calitate Tehnică a Sexului! Încă nu ştim ce înseamnă o partidă la superlativ. Contrar opiniei comune, nici măcar atingerea orgasmului nu este un indiciu că momentul intim şi-a atins obiectivul de calitate.

S-a dovedit că femeile pot cataloga un act sexual drept foarte bun şi în absenţa orgasmului. Bărbaţii sunt mai mofturoşi: atingerea orgasmului este primul indiciu că totul a mers conform planificării.

Mărimea contează?

Pentru liniştea sufletească a partenerului, da! Pentru atingerea satisfacţiei în cuplu, mai deloc. Lungimea medie a vaginului este de aproximativ 15 cm, dar numai o treime din el (aproximativ 5 cm) este implicat în resimţirea plăcerii.

Iar un penis în erecţie depăşeşte, în general, 5 cm. Mai mult, o mare parte a femeilor simt plăcere numai în urma stimulării clitorisului.

Aptitudini de maratonist

Te-ai gândit vreodată că, pentru a fi apt să faci sex, trebuie să ai anumite aptitudini? De exemplu, pentru a rezista unei partide de 20-30 de minute trebuie să fii apt să alergi câţiva kilometri buni?

E mai simplu la o partidă mai scurtă, de până în şase minute, care presupune o rezistenţă mai redusă, cât pentru 500 de metri de alergare!

Studiu

Peste 80% din femei sunt mulţumite de cât de dotat e partenerul.

Specialistul nostru

image

Lena Rusti            


psiholog psihoterapeut Mentarex Consult

Dormitorul este una dintre zonele cele mai sensibile în viaţa unui cuplu. Pe cât de important este ca cei doi parteneri să se simtă bine, pe atât de sensibil poate să devină subiectul unor frustrări.

Important este ca cei doi să se asculte şi să vină unul în întâmpinarea celuilalt, să fie deschişi şi dezinhibaţi. Cu cât vor comunica mai uşor, cu atât au mai multe șanse de a fi fericiţi și de a trăi în mod plenar relaţia lor la nivel intim.

Dorinţele nu trebuie ridiculizate sau ignorate, ci folosite ca punct de plecare pentru îmbunăţirea vieţii sexuale.

Viață de cuplu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite