Drama adolescentei care s-a sinucis din cauza unui sistem Wi-Fi: pentru ea însemna un chin îngrozitor

Drama adolescentei care s-a sinucis din cauza unui sistem Wi-Fi: pentru ea însemna un chin îngrozitor

Jenny nu suporta să stea în apropietea aparatelor care emit radiaţii electromagnetice/FOTO Yahoo News

Cazul unei adolescente care s-a sinucis anul trecut din cauza unei afecţiuni ciudate revine în actualitate în urma unei anchete serioase desfăşurate de autorităţi. Părinţii fetei au acuzat conducerea şcolii că este responsabilă de moartea ei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Jenny Fry, o tânără de 15 ani din Marea Britanie, a fost găsită moartă în luna iunie a anului trecut. Adolescenta s-a spânzurat pentru că nu mai suporta suferinţa provocată de o boală foarte rară: ea era alergică la undele produse de sistemul Wi-Fi.

Din cauza acestei sensibilităţi deosebite, Jenny suferea de dureri de cap, oboseală, probleme renale şi nu se putea concentra, scrie Yahoo News. Sindromul electro-hipersenzitivităţii este o afecţiunea provocată de radiaţiile electromagnetice emise de tehnologia wireless. În această categorie intră foarte multe aparate folosite în prezent, inclusiv telefoanele mobile sau sistemul Wi-Fi.

Părinţii lui Jenny nu mai foloseau acasă sistemul Wi-Fi şi starea tinerei se îmbunătăţise, dar la şcoală, în anumite zone, acest sistem funcţiona şi îi producea fetei o suferinţă cumplită. Pentru că nu mai suporta, Jenny pleca deseori din clasă în timpul orelor, iar acest lucru a dus deseori la penalizarea ei.

Mama tinerei îi rugase pe directorul şcolii să ia măsuri pentru a o ajuta pe Jenny, dar acesta i-a spus că există multe studii care arată că sistemul Wi-Fi este complet inofensiv. Nici rugămintea femeii de a o muta pe fiica ei într-o clasă aflată departe de sursa acestei radiaţii nu a fost ascultată.

Într-o zi, Jenny i-a scris unei prietene că se va sinucide şi i-a spus chiar şi locul unde va fi găsită, spânzurată de un copac. Din păcate, prietena nu a găsit la timp mesajul pentru a o putea salva. Jenny le-a lăsat un mesaj şi părinţilor, în care le-a spus că nu mai suporta chinurile provocate de radiaţiile electromagnetice şi de aceea a hotărât să-şi ia viaţa.

Ancheta este foarte complexă, pentru că sindromul de care suferea Jenny nu este recunoscut oficial ca diagnostic medical. Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, studiile demonstrează că în mod normal expunerea la un câmp electromagnetic este sigură pentru oameni şi nu le face rău. Totuşi, în anumite cazuri pot să apară probleme de sănătate, iar gravitatea lor variază, iar uneori suferinţele pot fi extrem de severe.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările