Disperat, un băiat de 15 ani cere sfaturi despre cum s-ar putea vaccina fără să afle mama lui, care este anti-imunizare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un adolescent în vârstă de 15 ani din Statele Unite a impresionat cu o scrisoare prin care cere sfaturi despre cum s-ar poate imuniza fără acordul mamei sale, care este împotriva vaccinurilor. Disperat, băiatul s-a gândit chiar la soluţii riscante, precum falsificarea semnăturii părinţilor.

Dezbaterea privind imunizarea copiilor continuă. În timp ce medicii şi experţii din domeniul sănătăţii sunt de acord că vaccinurile scad riscul decesurilor cauzate de anumite boli, există însă şi un număr îngrijorător de persoane care cred că vaccinurile provoacă autism sau altfe afecţiuni. Spre exemplu, în 2019, rata imunizării în America este foarte scăzută, iar specialiştii dau vina pe părinţii care sunt împotriva vaccinurilor.

În acest context, autoarea Andrea Philips a atras atenţia asupra faptului că tot mai mulţi adolescenţi, speriaţi de riscurile la care se expun dacă nu sunt vaccinaţi, cer sfaturi online despre cum s-ar putea imuniza pe ascuns. „Există o mulţime de mesaje pe Reddit în care adolescenţi întreabă cum ar putea să se vaccineze fără acordul părinţilor. Doar ca să ştiţi...“, a scris Philips pe Twitter. 

Un astfel de exemplu este al unui băiat originar din statul american Minnesota, scrie The Independent. El a publicat pe platforma Reddit o scrisoare prin care îi roagă pe utilizatori să-l ajute cu sfaturi despre cum s-ar putea imuniza fără a avea nevoie de permisiunea mamei sale, care este anti-vaccinare. 

Adolescentul povesteşte cum în ultimii patru ani a încercat fără sorţi de izbândă să o convingă pe mama lui că vaccinurile nu-i vor face niciun rău. 

„Vă scriu pentru că sunt fiul de 15 ani al unui părinte care este împotriva vaccinurilor. Mi-am petrecut ultimii patru ani încercând să o conving pe mama mea că vaccinurile sunt sigure. Nu am reuşit, aşa că încerc să aflu cum aş putea să mă vaccinez fără a fi nevoie de consimţământul mamei mele“, şi-a început tânărul scrisoarea. 

Adolescentul a precizat că a studiat legislaţia din Minnesota, însă legea arată că minorii nu pot fi imunizaţi fără acordul părinţilor.

Disperat, băiatul a mărturisit că se gândeşte chiar să falsifice semnătura mamei, însă cei care i-au citit mesajul l-au sfătuit să nu facă un asemenea lucru şi l-au avertizat că o astfel de faptă se pedepseşte cu o amendă de până la 5.000 de dolari sau chiar cu trei ani de închisoare. 

În faţa zecilor de reacţii prin care era sfătuit să nu recurgă la un astfel de gest, băiatul a răspuns resemnat: „Atunci se pare că va trebui să aştept să împlinesc 18 ani“. 

Viață de cuplu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite