Despre „amnezia infantilă“: de ce nu înţeleg copiii când „nu“ înseamnă „nu“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Arhivă Adevărul
FOTO Arhivă Adevărul

Cercetări recente arată că amnezia infantilă opreşte formarea memoriei de lungă durată la copiii cu vârsta de până în trei ani.

Paul Frankland, cercetător la Spitalul de Pediatrie din Toronto, afirmă că „amezia infantilă“ se datorează dezvoltării accelerate a celulelor nervoase în hippocampus, acea parte a creierului care înregistrează evenimente şi le stochează ca amintiri, informează „Daily Mail“.

Din moment ce neuronii se dezvoltă mai lent după vârsta de trei ani, atunci copilul poate să formeze şi să menţină memoria de lungă durată.

Studiul, care a fost prezentat vineri la şedinţa anuală a „Canadian Association for Neuroscience“, arată cum dezvoltarea hippocampusului este un factor important când vine vorba de „amnezie infantilă“.

Biologic vorbind, rolul hippocampusului este de a stoca fiecare eveniment şi de a le „depozita“ în creier pe o perioadă lungă. Însă, în primii ani de viaţă, cea mai multă energie se duce pe formarea noilor neuroni în hippocampus, încât nu se mai îndeplineşte funcţia de stocare a amintirilor.

Deşi amintirile există în creierul micuţului, acestea sunt stocate într-o ordine aleatorie, ceea ce înseamnă că el nu poate apela la ele atunci când este nevoie.

Viață de cuplu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite