De ce-şi fac copiii prieteni imaginari, ce nevoi au de fapt şi când ar trebui să-i îngrijoreze pe părinţi

De ce-şi fac copiii prieteni imaginari, ce nevoi au de fapt şi când ar trebui să-i îngrijoreze pe părinţi

Mulţi copii au, pentru o perioadă, un prieten imaginar FOTO Shutterstock

Mulţi copii au un prieten imaginar, un personaj din desenele animate preferate, un monstruleţ sau un animal care li se pare real. Până într-un punct, n-ar trebui să te îngrijoreze. În unele cazuri, este nevoie să-i pui limite.

Ştiri pe aceeaşi temă

Copiii mici au o imaginaţie bogată. Uneori, vor crede că au un prieten care nu există în realitate. Ar putea fi cineva pe care îl cunosc deja, un personaj dintr-o poveste sau un film, un animal sau o creatură creată de ei. Ar putea să-i stea alături tot timpul sau este posibil să apară şi să dispară. Te poţi aştepta ca cel mic să inventeze astfel de amici de pe la aproximativ doi ani şi jumătate până la vârsta şcolară.

Poate fi ceva ce durează câteva luni, cu toate că există copii care au astfel de amici mai mulţi ani la rând. Ca adult, te poate speria sau pune pe gânduri să-l vezi pe copilul tău vorbind cu cineva care nu există în carne şi oase, dar poate fi un comportament benefic pentru el.

Află aici care sunt cauzele ce îi determină pe unii copii să aibă un prieten imaginar şi când devine acesta o problemă de luat în seamă de părinţi. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările