Cum să-i ajuţi pe copii să privească reînceperea şcolii cu entuziasm

Cum să-i ajuţi pe copii să privească reînceperea şcolii cu entuziasm

Cum să-i ajuţi pe copii să privească reînceperea şcolii cu entuziasm

Problema debutului şcolar reprezinta o preocupare atât pentru profesori, cât şi pentru părinţi. Specialiştii recomandă 4 tehnici pentru a-i ajuta pe copii să se pregătească de reînceperea şcolii cu entuziasm.

Ştiri pe aceeaşi temă

După o vară plină de distracţii, când din vacanţă mai este doar puţin mai mult de o lună, poate fi dificil să te gândeşti la rutina din timpul anului şcolar. Iată patru lucruri pe care le puteţi face acum pentru a-i pregăti pe copii să înceapă anul şcolar cu energie şi chef de învăţat, scrie federalwaymirror.com.

Refaceţi rutina somnului

După nopţile de vară târzii, în care copiii au stat pe laptop sau afară cu prietenii, este timpul să revină la o rutină adecvată a somnului. Cu cel puţin două săptămâni înainte de a începe şcoala, este recomandat să meargă ceva mai devreme la culcare. Specialiştii spun că citirea unei cărţi sau o conversaţie relaxantă cu părinţii îi va ajuta să adoarmă mai uşor.

Aveţi grijă la alimentaţie  

Părinţii le permit copiilor să fie mai liberi în vacanţe, inclusiv în ceea ce priveşte nutriţia. Pe măsură ce se apropie noul an şcolar, mesele şi gustările sănătoase joacă un rol esenţial în stabilirea nivelului de energie. Nu neglijaţi nici activităţile fizice, extrem de importante în refacerea energiei.

Verificaţi starea de sănătate a copilului

Somnul şi o dietă sănătoasă nu sunt suficiente pentru a pregăti copilul pentru şcoală. O examinare medicală generală poate identifica posibilele dezechilibre ale organismului, medicii reuşind să ţină la curent părintele cu privire la măsurile de prevenire a bolilor în timpul anului şcolar.

Nu uitaţi de teme

O foarte bună metodă de a-i ajuta să reintre în ritm este reluarea activităţilor şcolare. Puteţi să verificaţi temele împreună, să realizaţi o listă a obiectivelor pentru anul şcolar viitor şi să începeţi achiziţionarea rechizitelor. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: