Cum întărim imunitatea copiilor în mod natural pentru a-i feri de răceli

Cum întărim
imunitatea copiilor în mod natural pentru a-i feri de răceli

Cum întărim imunităţii copilului în mod natural

Pe măsură ce cresc, copiii sunt expuşi continuu la diverşi germeni, în special în grădiniţe sau la locurile de joacă. Copiii cu imunitate scăzută sunt sensibili la diferite tipuri de infecţii, iar pentru a-i proteja întărirea sistemului imunitar este cel mai important lucru.

Ştiri pe aceeaşi temă

Rezistenţa antimicrobiană are loc atunci când microbii dezvoltă rezistenţă împotriva medicamentelor destinate să-i omoare din cauza utilizării excesive. Este una dintre cele mai presante probleme de sănătate publică din lume. Cel mai bun mod de a combate acest lucru este creşterea imunităţii, protejând în mod natural copilul de infecţii, scrie thehealthsite.com.

Cum întărim imunitatea copilului în mod natural:

Grijă la alimentaţie

O dietă sănătoasă care cuprinde toate componentele fundamentale - proteine, minerale, vitamine, micronutrienţi şi grăsimi nesaturate în cantităţi optime - ajută la construirea imunităţii necesare pentru a lupta împotriva diferitelor infecţii sau boli. Citricele, morcovii, legumele cu frunze verzi, fasolea şi iaurtul sunt alimente care ajută la întărirea imunităţii.

Respectaţi orele de somn

Lipsa somnului suprimă funcţionalitatea sistemului imunitar, ceea ce predispune copiii să devină sensibili la infecţii. Nou-născuţii au nevoie de până la 18 ore de somn pe zi, copiii mici ar trebui să doarmă între 12 şi 13 ore, iar preşcolarii au nevoie de aproximativ 10 ore de somn.

Igiena este mama prevenţiei

Spălarea mâinilor imediat ce copilul ajunge acasă, înainte şi după masă, după timpul petrecut la joacă, suflarea nasului şi folosirea toaletei contribuie la prevenirea infecţiilor la copii.

Soluţii pe bază de plante

Consumul de suplimente nutritive pe bază de plante poate ajuta copiii să rămână sănătoşi, deoarece ajută la întărirea imunităţii. Antiviralele naturale pot fi un adjuvant sigur şi eficient în prevenirea infecţiilor.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: