Cum este afectată dezvoltarea copilulul de alegerea mamelor de a nu renunţa la carieră

Cum este afectată dezvoltarea copilulul de alegerea mamelor de a nu renunţa la carieră

Cum este impactată dezvoltarea copilulul de alegerea mamelor de a nu renunţa la carieră

Un studiu britanic arată cum copiii femeilor care nu au renunţat la job după naştere au avut mai mult succes în carieră la vârsta adultă. Cercetătorii susţin că acestea au preluat încrederea şi exemplul părintesc.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ani la rând, mamele care au ales să nu renunţe la carieră au fost stresate de teoriile care susţineau că, în acest fel, micuţii lor nu primesc suficientă dragoste şi atenţie. Deşi nu este uşor să te împarţi între sarcinile de la birou şi cele de mamă, psihologii susţin că acest lucru nu este imposibil. Ba mai mult, copiii ai cărora mame nu renunţă la carieră vor avea mai mult succes în viaţa de adult, scrie Brightside.me.

Copiii ai căror mame nu renunţă la job sunt la fel de fericiţi pe cât cei care stau lângă mamele lor şi după primul an de viaţă

Îşi sărută copilul dimineaţa şi îşi iau la revedere, stăpânite de sentimentul de vină. Este scenariul pe care îl înfruntă zilnic mamele de carieră care se lovesc de dezaprobarea socială şi îndoielile faţă de abilităţile lor părinteşti. Cu toate acestea, un studiu realizat de profesorul Kathleen McGinn de la Harvard Business School arată că, în cele mai multe cazuri, copiii ai căror mame nu renunţă la job înregistrează o mai mare rată a fericirii în viaţa de adult.

Copiii mamelor angajate au mai mult succes în carieră decât ceilalţi

Un studiu al cercetătoarei Kathleen McGinn a arătat că fiicele mamelor care nu au renunţat la job au avut mai mult succes în carieră atunci când au ajuns la vârsta adultă. Cercetătoarea susţine că acestea au fost ghidate de încrederea şi exemplul părintesc.

Bărbaţii crescuţi de mame care nu au renunţat la job au mai multă grijă de familiile lor

Cercetătorii care au realizat studiul spun că bărbaţii crescuţi de mame care nu au renunţat la carieră s-au dovedit a-şi petrece cu 50 de minute mai mult pe săptămână ajutându-şi soţiile şi îngrijindu-şi copiii.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: