Mai târziu, asta poate să-i dăuneze şi să-l împiedice să aibă o carieră de succes. „Inamicii încrederii sunt descurajarea şi frica”, a declarat acesta pentru Business Insider. Din fericire, încrederea în sine e ceva ce poate fi încurajat la copii încă din primii ani. Terri Apter, psiholog şi autoare a şapte cărţi despre psihologia relaţiilor de familie, a scris că, prin intermediul „coaching-ului emoţional”, părinţii pot creşte copii care să ştie să-şi rezolve singuri problemele, să-şi gestioneze emoţiile şi să socializeze fără probleme, conform unui articol de pe thriveglobal.ro.

Însă un rol extrem de important în formarea copiilor îl au şi dascălii. În cadrul emisiunii Good vibes. Good coffee, George Vintilă a aflat de la invitatul său, Ionuţ Panea, antrenorul echipei de robotică ”Autovortex” (un grup care programează roboţi şi ia o groază de premii pentru ei) care este secretul succesului unei echipe constituite din copii. Bineînţeles, am fost curioşi să aflăm cum arată un hub de proiectare robotică şi care e atmosfera de acolo. Iar Ionuţ Panea ne-a satisfăcut curiozitatea, răspunzându-ne că succesul echipei pe care o coordonează se datorează, în primul rând, relaxării şi plăcerii cu care sunt făcute aceste proiecte. Povestea din spatele acestui proiect este, la rândul ei, una formidabilă: totul a început în urmă cu zece ani, într-un garaj din oraşul Voluntari, şi s-a lăsat cu obţinerea primului loc întâi, după un proiect care a durat doar două săptămâni, dar la care s-a muncit zi şi noapte. Treptat, ceea ce a început ca un demers aproape improvizat s-a transformat într-un fenomen: s-au înscris din ce în ce mai mulţi copii în echipă, concursul de robotică s-a organizat şi în România şi s-a creat o adevărată comunitate în jurul lui Ionuţ Panea, comunitatea pasionaţilor de robotică.

Urmăreşte întreaga emisiune Good vibes. Good coffee, un concept Thrive Global difuzat pe Magic TV şi pe YouTube Magic FM România, în care George Vintilă şi Ionuţ Panea discută despre cât de capabili pot fi copiii.

Şi nu uita să te abonezi pe canalul YouTube Magic FM România pentru a urmări toate emisiunile Thrive Global şi citeşte thriveglobal.ro pentru a fi la curent cu ultimele articole.