Cum îl convingi să mănânce legume

Cum îl convingi să mănânce legume

Conopida, broccoli sau fasolea nu sunt recomandate copiilor sub şase luni.

Bebeluşii mănâncă în primele 6 luni numai lapte matern, însă cu trecerea timpului trebuie să i se includă în alimentaţie şi alte produse. Ar trebui să i se dea copilului sucuri de fructe, alimente semi-lichide şi legume. Ştim că legumele sunt cu greu acceptate de cei mici, dar pot fi convinşi dacă le sunt oferite de la început.

Ştiri pe aceeaşi temă

Iată cum îl convingi pe bebe să mănânce legume:

Combină legumele cu lapte

Modul corect de introducere a legumelor în alimentaţia bebeluşului este de a prepara o mâncare groasă şi hrănitoare, pe bază de lapte şi legume. Aşadar, nu-i da numai legume, cel puţin la început. Oferă-i mâncarea cu legume treptat, astfel încât să-i placă gustul şi să îşi dorească să mănânce, fără să-l obligi. Mai mult, va ajuta la oprirea procesului de alăptare.

Verifică cantitatea de substanţe nutritive pe care o conţin

Pe măsură ce organismul bebeluşului primeşte substanţe nutritive de la laptele matern, celelalte alimente pe care le incluzi vor contribui la înţărcare. Nu te duce la început spre legume foarte bogate în nutrimenţi, cum sunt spanacul, broccoli etc., deoarece acestea pot provoca probleme digestive. Optează în schimb pe piure de cartofi, morcov, sucuri de citrice.

Descoperă alte moduri eficiente prin care îl convingi pe cel mic să mănânce legume pe clickpentrufemei.ro. 

 

7 legume care-ţi stimulează imunitatea

Copil mofturos? Aşa-l faci să mănânce!

 

 

citeste totul despre: