Cum să construieşti o căsuţă în copac pentru copii: plan, materiale, unelte şi măsuri de siguranţă

Cum să construieşti o căsuţă în copac pentru copii: plan, materiale, unelte şi măsuri de siguranţă

În copilărie, căsuţa din copac era acel lucru la care visam cu toţii, locul de joacă perfect, departe de adulţi, unde puteai ticlui cele mai trăsnite planuri. Conceptul ne era tuturor cunoscut din desenele animate, unde îi vedeam pe protagonişti precum Phineas şi Ferb cum se adunau cu prietenii în astfel de căsuţe.

Şi dacă îţi sună familiar şi vrei să le oferi această experienţă copiilor tăi, a venit momentul să ridici chiar tu una, în curtea casei.

Bogdan Lupu face astfel de căsuţe pentru copii pe care le comercializează gata construite pe Wolflein, pagina lui de Facebook, aşa că l-am întrebat cum decurge tot procesul, în caz că vrei să te apuci şi tu de făcut una pentru copiii tăi.
 

Primul pas: alege locul unde vei amplasa căsuţa din copac

„În general, proiectul de căsuţă, fie ea în copac sau la sol, începe de la locaţia ei”, explică Bogdan. Mai cu seamă că trebuie să alegi copacul potrivit, iar pentru asta s-ar putea să ai nevoie de sfatul unui specialist. „E bună o expertiză a unui specialist, chiar pădurar, pentru a estima cât de stabil este copacul în sine”, adaugă el.
Totuşi, chiar dacă termenul căsuţa din copac sugerează că ea ar avea fundaţia pe crengi, recomandarea lui Bogdan este să nu te bazezi întru totul pe braţele arborelui pentru susţinere. „Recomand în general ca structura de rezistenţă să nu se susţină strict în copac, ci să aibă elemente de stabilizare sau stâlpi de lemn ce se suţin la sol”, explică el.
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările