Copiii hărţuiţi se pot transforma în adulţi cu tendinţe suicidale

Copiii hărţuiţi se pot transforma în adulţi cu tendinţe suicidale

Agresarea fizică şi psihică a unui copil îl poate transforma într-un adult cu probleme. FOTO Shutterstock

Hărţuirea psihică şi fizică din copilărie poate avea un impact devastator asupra victimilor, care se pot transforma în adulţi cu tendinţe suicidale.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cercetătorii de la Kings College din Londra au evaluat 7.771 copii, dintre care 28% au fost agresaţi între vârstele de 7 şi 11 ani. Oamenii de ştiinţă au urmărit evoluţia subiecţile până când aceştia au atins vârsta de 50 de ani.
 
„Studiul nostru arată că efectele unui compotament hărţuitor şi agresiv asupra cuiva au repercusiuni chiar şi patru decenii mai târziu”, afirmă doctor Ryu Takizawa, de la Institutul de Psihiatrie de la Kings College.
 
În urma studiului a ieşit la iveală faptul că victimele unui astfel de comportament sunt mai predispuse la probleme de sănătate, la depresie, la anxietate, iar incidenţa gânduri sinucigaşe este mai mare, pe parcursul vieţii, decât la oamenii care nu au suferit agresiuni psihice şi/sau fizice în perioada copilăriei.
 
Un alt aspect evidenţiat de această cercetare, publicată în revista de specialitate „American Journal of Psychiatry”, este faptul că victimele au, în general, probleme de concentrare şi de învăţare în perioada şcolară, astfel că sfârşesc, deseori, şomere sau plătite foarte prost. 
„Trebuie să ne îndepărtăm de percepţia că acel tip de hărţuială întâlnit în copilărie este parte din viaţa oricărui copil. Profesorii şi părinţii trebuie să fie conştienţi că astfel de comportamente au urmări grave asupra copiilor”, a atras atenţia Louise Arseneault, autorul senior al cercetării.
„Patruzeci de ani este o perioadă lungă de timp. Bineînţeles că şi alţi factori contribuie la această degradare de care se face vinovat, în parte, comportamentul agresiv la care unii sunt supuşi în copilărie. Următorul nostru pas este să investigăm acei factori”, a conchis Arseneault.
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: