Cinci sfaturi utile pentru proaspetele mămici

Cinci sfaturi utile pentru proaspetele mămici

Deşi este o idee minunată să dormi cu cel mic, ea există doar în teorie deoarece, încercând să dormi, îţi vei provoca şi mai mult stres. FOTO Shutterstock

Să fii părinte este o experienţă universală, astfel încât, de fiecare dată când o femeie însărcinată se întâlneşte cu cineva, respectiva persoană va simţi nevoia să-i ofere zeci de sfaturi despre va trebui să-şi îngrijească bebeluşul.

Ştiri pe aceeaşi temă

Elissa Strauss, bloggeriţa pentru „Huffington Post“, spune că a citit numeroase cărţi care explicau cum trebuie crescut copilul, dar în niciuna nu scria cum trebuie să se îngrijească şi proaspăta mamă. În urma experienţei creşterii fiului ei, şi-a dat seama ce sfaturi şi-ar fi dorit cu disperare să primească, însă nimeni nu a ajutat-o în acest sens.

Astfel, ea oferă cinci strategii pe care fiecare femeie, după naşterea copilului, va fi nevoită să le pună în practică spre binele ei şi al bebeluşului.

1. Nu poţi să dormi când doarme şi bebeluşul tău

Deşi este o idee minunată să dormi atunci când doarme şi cel mic, această posibilitate există doar în teorie deoarece, încercând să dormi, îţi vei provoca şi mai mult stres. Avantajul este că atunci când copilul se odihneşte, tu vei putea să mănânci sau să găteşti.

„Dacă aş fi ştiut toate astea, dimineţile mele târzii ar fi fost petrecute într-un mod cu adevărat util, bând mai multă cafea, pentru că aveam nevoie, în loc să încerc să dorm şi să eşuez de fiecare dată. De asemenea, este foarte greu să adormi ştiind că poţi fi trezită în orice moment“, spune Strauss.

2. Ascultă muzica din timpul adolescenţei

„Am avut parte de o clipă de fericire pură în momentul în care am ascultat întâmplător melodia «Whip-Smart» a lui Liz Phair. Mi-am dat seama, pentru prima dată după mult timp, că «Ea încă trăieşte! Elissa cea tânără încă este aici!»“, povesteşte bloggeriţa.

Un copil te schimbă foarte mult. Ajungi chiar să crezi că ţi-ai pierdut entuziasmul din tinereţe. Însă, este  plăcut şi să realizezi că persoana care se distra foarte mult în trecut a devenit între timp o femeie matură, responsabilă, care îşi îngrijeşte copilul cu foarte multă atenţie.

3. Dacă ai timp liber, uită-te la fotografii cu bebeluşul tău

Deşi poate suna ciudat, având în vedere faptul că îl priveşti întreaga zi, inclusiv noaptea, diferenţa este că atunci când stai cu bebeluşul te concentrezi foarte mult asupra nevoilor lui.

„Este destul de greu să ai un moment de reflecţie tandră când alăptezi, când schimbi scutece sau când încerci să faci linişte în casă. Fotografiile ne oferă o distanţare poetică, capacitatea de a avea o altă perpectivă şi de a înţelege cât de minunat este micul tău copil“, susţine Strauss.

4. Indiferent de cât de mult îţi iubeşti copilul, tot ai nevoie de somn

Copilul tău nu îţi va oferi vreo putere magică pentru a te proteja de oboseala cauzată de lipsa de somn. Deşi cele mai multe mame se simt iresponsabile dacă îşi acordă timp şi lor, simţind că trebuie să se împartă între nevoile lor şi cele ale copilului, trebuie să se calmeze.

„Ceea ce sugerez este că nu trebuie să te urăşti pentru momentele tale de iraţionalitate pură. Iartă-te, iartă-te, iartă-te“, sfătuieşte proaspăta mămică.

5. Cumpără-ţi haine noi

Hainele de maternitate devin inutile după o anumită perioadă de timp. Strauss recomandă mamelor să îşi cumpere haine noi după naştere deoarece fiecare mamă merită să se simtă bine, să poarte haine frumoase.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările