Care e cea mai bună vârstă pentru a avea un copil

Care e cea mai bună vârstă pentru a avea un copil

Medicii spune că în jurul vârstei de 20 de ani o femeie are o sarcină fără probleme.

Dacă ai 20-30 de ani, o întrebare nerostită despre când ai de gând să faci copii planează ca o muscă iritantă deasupra capului tău. „Ce planuri ai“, „Care mai e viaţa ta“, „Vreau şi eu nişte nepoţei, acum, când mai sunt încă în putere“... probabil că te-ai săturat de toate astea...

Ştiri pe aceeaşi temă

Cercetătorii spun că cea mai bună vârstă, din punct de vedere, biologic, este, bineînţeles, cea din tinereţe, atunci când organismul e sănătos. Anii 20 ai unei femei sunt cei mai buni pentru obţinerea unei sarcini sănătoase, care să meargă brici. Riscul de boli e minim, atât la mamă, cât şi la bebe. Dar în societatea în care trăim azi, anii 20 ai unei femei înseamnă studii superioare şi punerea unor baze solide pentru o carieră. Nu poţi să te duci la facultate cu biberonul după tine. Statutul de mamă tânără a devenit, întrucâtva, un subiect sensibil în societatea noastră. O sarcină nedorită îţi poate da toată viaţa peste cap, nu în sensul ăla rău, ci în sensul ăla că ţi-o schimbă definitiv.  

Maternitatea la vârste tinere e o provocare

Dar chiar şi când are diploma de licenţă şi e la casa ei la începutul celei de-a treia decade de viaţă, femeia zilelor noastre nu se aruncă să facă copii. Dacă vârsta de 21 de ani era o vârstă rezonabilă acum o generaţie, statutul de mama tânără poate să te izoleze. Ce vrem să spunem?

Află care e vârsta ideală pentru a avea un copil pe clickpentrufemei.ro. 

 

Poţi să fii o mamă relaxată

Când copiii fac copii...

 

 

citeste totul despre: