Bărbaţii sunt mai atrăgători după ce devin taţi

Bărbaţii sunt mai atrăgători după ce devin taţi

Beluşul creşte încredere de sine a tatălui. FOTO Arhivă „Adevărul“

Rezultatele unui nou studiu american arată o schimbare în ceea ce priveşte modul de autopercepţie al bărbaţilor care au devenit tătici. Experţii au afirmat că meseria de părinte le sporeşte acestora încrederea în propria persoană şi le creşte gradul de atracţie, relatează „The Huffington Post“.

Ştiri pe aceeaşi temă


Deşi nu au mărturisit cercetătorilor că titlul de părinte îi face să se simtă adevăraţi seducători, bărbaţii, voluntari ai sondajul publicat în cadrul „Jurnalul studiului de sex”, s-au autoevaluat ca fiind mult mai atrăgători decât în trecut.

Experţii au colectat datele de la 182 de cupluri în trei etape: momentul căsătoriei, anul primei aniversări şi cel de-al doilea an al căsniciei. Potrivit studiului, 48% din cuplurile implicate în cercetare au devenit părinţi la doi ani după mariaj.

Atât mamele, cât şi taţii au fost rugaţi să-şi autoevalueze gradul de atractivitate, apelând la o scală cu calificative de la 1 la 100. Bărbaţii care nu aveau copii şi-au atribuit aceeaşi notă în fiecare dintre cele trei etape. În schimb, proaspeţii tătici s-au autoevaluat ca fiind mai seducători decât în trecut. În ceea ce priveşte categoria sexului opus, femeile, devenite mame, s-au considerat mai puţin atractive decât înainte să nască.

Concluzia experţilor s-a rezumat la faptul că bebeluşii sporesc încrederea de sine a taţilor şi diminuează puterea de seducţie a femeilor, aşa cum au raportat voluntarii înşişi. „În urma naşterii apar schimbări în organism, schimbări care afectează în primul rând modul de autopercepţie a femeilor“, au concluzionat specialiştii.

Alicia Cast, autoarea studiului şi profesor asociat la Universitatea din California, a explicat acest fenomen, apelând la propria experienţă. „Am discutat cu soţul meu pe această temă şi el mi-a explicat situaţia. Mi-a spus că atunci când ieşea cu fiul nostru în oraş primea tot felul de observaţii pozitive, precum «Priveşte-l pe proaspătul tătic alături de bebeluşul lui»“, a explicat Alicia. „Şi femeile primesc un feedback, pentru că toată lumea iubeşte copiii mici. Dar acest beneficiu este combătut de elementele mai puţin pozitive, cum ar fi schimbările prin care corpul ei a trecut“, a adăugat ea.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările