Angajaţii care au copii sunt mai eficienţi decât cei care nu sunt părinţi

Angajaţii care au copii sunt mai eficienţi decât cei care nu sunt părinţi

FOTO thegrindstone.com

Părinţii sunt mai organizaţi şi mai eficienţi la locul de muncă decât angajaţii care nu au copii, conform unui studiu realizat pe 10.000 de femei şi bărbaţi în SUA.

Ştiri pe aceeaşi temă

Un studiu comandat de Federal Reserve Bank din Missouri, în SUA, arată că angajaţii care au copii sunt mai productivi la locul de muncă, notează publicaţia Washington Post. În ceea ce îi priveşte pe bărbaţi, aceştia s-au dovedit extrem de eficienţi din punct de vedere profesional în cazul în care aveau mai mult de un copil. Diferenţele au fost mult mai evidente în cazul femeilor, avantajate fiind mamele, care s-au dovedit angajate mult mai implicate şi mai conştiincioase decât femeile fără copii. 

Productivitatea angajaţilor creşte pe măsură ce creşte şi numărul de copii, iar în această idee mamele cu cel puţin doi copii înregistrează cele mai bune rezultate în domeniul profesional. Studiul a fost menit să stabilească dacă, într-adevăr, munca angajaţilor este afectată atunci când aceştia au copii. Numai că rezultatele au infirmat această credinţă larg răspândită mai ales în privinţa femeilor care au copii.

În cazul bărbaţilor cu un singur copil nu a fost observată o creştere a productivităţii, comparativ cu bărbaţii care nu au copii, însă eficienţa acestora a crescut considerabil dacă aveau de la doi copii în sus. „Mamele care au cel puţin doi copii sunt mai productive decât cele care au un singur copil, iar mamele s-a dovedit că sunt, în general, mai eficiente la locul de muncă decât cele care nu au copii“, au explicat autorii studiului pentru publicaţia Washington Post.

Un aspect important de luat în calcul, productivitatea angajaţilor cu copii este cu 15%-17% mai scăzută în primii ani de viaţă ai copilului, dar eficienţa creşte pe măsură ce cresc şi copiii.

Citiţi şi:

Cum trag chiulul taţii când le plâng copiii în miez de noapte

Se tăvăleşte pe jos şi ţipă când nu îi convine ceva? Cum controlezi comportamentul copilului tău

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările