Ai un copil încăpăţânat? Un studiu recent arată că poate deveni mai bogat şi mai de succes decât ceilalţi copii

Ai un copil încăpăţânat? Un studiu recent arată că poate deveni mai bogat şi mai de succes decât ceilalţi copii

Chiar dacă la prima vedere nu pare, sunt şi avantaje dacă ai un copil încăpăţânat  FOTO Shutterstock

Ajungi adesea la limita răbdării cu cel mic atunci când îşi impune propria voinţă şi nu face ce-i zici, însă poate că nici nu e de dorit să încerci la nesfârşit să-l schimbi, să-l determini să renunţe la încăpăţânarea care te scoate din minţi de cele mai multe ori.

Ştiri pe aceeaşi temă

Trebuie să recunoşti că, de multe ori, nimic nu-l poate face pe copilul tău să se îmbrace mai repede atunci când vă grăbiţi undeva. E încăpăţânat şi cu asta basta! Totuşi încăpăţânarea nu e neapărat un defect, ci poate deveni chiar un avantaj, dacă e să luăm în seamă un studiu recent.

TIME a publicat rezultatele unui studiu recent care îi încurajează pe părinţi să-i lase pe copiii lor să fie încăpăţânaţi şi să nu încerce să schimbe asemenea caracteristică la cei mici. După patru decenii de cercetări, studiul a ajuns la concluzia că copiii încăpăţânaţi sunt cei care vor ajunge adulţi ambiţioşi, pregătiţi să realizeze mai multe în viaţă.

Află aici rezultatele studiului şi ce avantaje sunt pentru părinţi, chiar dacă la prima vedere nu pare deloc aşa cu un copil încăpăţânat.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


Modifică Setările