Ştii să-ţi protejezi copilul de riscurile internetului?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
25% dintre copiii români primesc sau văd zilnic mesaje cu caracter sexual în mediul online FOTO Shutterstock
25% dintre copiii români primesc sau văd zilnic mesaje cu caracter sexual în mediul online FOTO Shutterstock

Statisticile europene arată că 60% din copii folosesc internetul, 23% din ei au văzut imagini sau filme cu caracter sexual, iar 1 din 12 discută şi se întâlnesc cu persoane cunoscute prin intermediul internetului. Află cum stau lucrurile la noi şi cum să-i ţii pe cei mici departe de pericolele mediului online!

Recent, Organizaţia Salvaţi Copiii a lansat un studiu sociologic care a indicat o creştere a numărului copiilor care accesează internetul, de pe calculatoare, dar şi de pe telefoane mobile, tablete, iPaduri, ceea ce a dus la sporirea în ultimii trei ani a comportamentelor periculoase pentru ei.

În România, 90% din copiii care utilizează internetul, accesează cel puţin o reţea de socializare, 21% din ei îşi fac publice datele personale, iar 25% primesc sau văd zilnic mesaje cu caracter sexual, în mediul online.

Din aceste motive, Organizaţia Salvaţi Copiii România şi-a propus să realizeze, în cadrul proiectului ei Sigur.Info, un ghid şcolar cu informaţii teoretice şi aplicaţii practice, care să promoveze utilizarea în siguranţă a internetului de către elevi. După furnizarea draftului ghidului, o persoană cu expertiză din echipa Ministerului Educaţiei din România va oferi consiliere metodologică privind aplicabilitatea lui şi avizarea pentru clase.

Ghidul urmează să fie distribuit în aproape 1.000 de copii către şcolile din România, pentru a fi la îndemâna profesorilor, la orele de dirigenţie şi în activităţile extraşcolare. În decurs de un an de la publicarea ghidului şi pe site-ul www.sigur.info, 5.000 de profesori vor putea descărca varianta PDF.

Până la lansarea ghidului, dacă eşti părinte şi vrei să-i oferi copilului tău tot ce-l ajută să fie la curent cu tehnologia modernă, trebuie să fii pregătit pentru a cunoaşte care sunt aplicaţiile ei şi modalităţile de a-l pune pe cel mic la adăpost de pericole cum sunt dependenţa, hărţuirea pe internet, întâlnirea unora care fac trafic de persoane, oferirea de date personale sau fotografii care pot fi folosite pentru a le face rău.

Citeşte continuarea articolului pe Clickpentrufemei.ro!

Viață de cuplu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite