În căutarea orgasmului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sexul s-a debarasat încet-încet de statutul de subiect tabu... Dar, în dormitor, lucrurile au rămas cam la fel: bărbaţii încă mai caută punctul G, în timp ce femeile îşi cer, în continuare, dreptul la preludiu.

Întrebarea „Ce vrea el şi ce vrea ea în dormitor?” rămâne mereu actuală. În principiu, amândoi vor acelaşi lucru, spun specialiştii: satisfacţie sexuală.

Şi asta pentru că definirea iubirii include, în mod obligatoriu pentru multe cupluri, compatibilitatea şi plăcerea sexuală. Însă, în timp ce bărbaţii ating punctul culminant cu mare uşurinţă, aproape de fiecare dată când fac sex, în cazul femeilor lucrurile sunt puţin mai complicate.

Mai greu de găsit în cazul femeilor

Orgasmul feminin rămâne o necunoscută pentru bărbaţi şi, în multe cazuri, chiar şi pentru femei.

Potrivit celui mai recent studiu Durex, deşi o mare parte din femei consideră că o viaţă sexuală împlinită contează foarte mult în armonia cuplului, 17 la sută din ele nu reuşesc să ajungă niciodată la orgasm.

De fapt, doar 32 la sută din femei ating punctul culminant în mod frecvent, comparativ cu proporţia bărbaţilor care au orgasm aproape mereu.

De fapt, orgasmul feminin este atât de rar, încât cercetătorii şi-au pus întrebarea dacă acesta are vreun rol sau dacă nu cumva femeile au fost programate genetic să nu aibă orgasm.

Conceperea unui copil, mai uşoară

Specialiştii au lansat chiar şi ipoteza că, de fapt, cele care ajung la orgasm sunt excepţii de la regulă. Explicaţia a fost oferită de cercetătorii elveţieni: în momentul-cheie, se pare că glanda hipofiză secretă o cantitate mare de oxitocină, hormon asociat cu dorinţa femeilor de a fi îmbrăţişate.

Însă cel mai important rol al oxitocinei este de a accentua contracţiile uterine, pentru a facilita fecundarea. În concluzie, orgasmul feminin are un scop clar: să favorizeze conceperea unui copil.

Lipsa preludiului, unul dintre obstacole

Unii consideră că în anatomia organelor genitale ale femeii există un anumit punct „G”, care este destul de greu de găsit. Alţii contrazic această teorie şi sunt de părere că e nevoie de o anumită „performanţă sexuală” pentru a ajunge la punctul culminant. Şi, bineînţeles, mai este teoria că pentru femei este foarte important preludiul, pe care majoritatea bărbaţilor îl ocolesc, de cele mai multe ori.

Cum se ajunge la orgasm multiplu

În nouă din zece cazuri în care femeile nu reuşesc să atingă punctul culminant, de vină este stimularea clitoridiană insuficientă, arată statisticile.

Asta pentru că cea mai mare parte din femei reacţionează mai rapid la stimularea clitorisului (orgasm clitoridian) decât la cea vaginală (orgasm vaginal). Iar când cele două se combină, atunci femeia poate ajunge chiar la un orgasm multiplu. Studiile arată că femeia ajunge cel mai uşor la orgasm atunci când este deasupra bărbatului.

De la mic... la mare

În timpul orgasmului, tensiunile musculare şi cele nervoase de la nivelul organelor genitale sunt eliberate sub formă de contracţii ale uterului. Un orgasm de intensitate redusă are trei-cinci contracţii, pe când unul foarte intens poate ajunge până la 10-15.

În timpul preludiului, organele genitale devin sensibile la atingere.

Majoritatea femeilor au nevoie de un masaj sau de o cină romantică pentru a trece de la stresul cotidian la sex.

Ideal
Preludiul nu trebuie să dureze  mai puţin de 10 minute şi nu mai mult de 20.

Specialistul nostru
Lena Rusti        
    
psiholog psihoterapeut
Mentarex Consult

Atunci când ambii parteneri sunt activi sexual, viaţa sexuală poate deveni o componentă esenţială ca liant în relaţie. Orgasmul devine, în acest context, simbolul unei vieţi sexuale reuşite. De aceea, fiecare partener trebuie să fie deschis şi atent cu celălalt, pentru a avea împreună o viaţă sexuală de calitate. Nu toţi bărbaţii ajung uşor la orgasm, la fel cum nu toate femeile ajung greu la orgasm.

Însă ritmurile lor sunt diferite, iar bărbatul ajunge mai uşor la starea de excitaţie, implicit şi la consumul ei. Pe de altă parte, femeia are nevoie uneori de un alt ritm pentru a ajunge la starea de excitaţie şi apoi la orgasm. Într-un cuplu, de obicei ritmurile se armonizează în timp, iar cei doi ajung să comunice unul cu altul şi să împărtăşească aceleaşi tip de trăiri pe parcursul actului sexual.

image
Viață de cuplu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite