5 moduri în care creierul copiilor este afectat de obiceiul părinţilor de a ţipa

5
moduri în care creierul copiilor este afectat de obiceiul părinţilor de a ţipa

5 moduri în care creierul copiilor este afectat de obiceiul părinţilor de a ţipa

Capacitatea copiilor de a face faţă la strigăte şi ţipete este diferită de la un caz la altul. Cert este că ridicarea tonului afectează grav echilibrul emoţional al acestora, inclusiv stima şi încrederea în sine.

Ştiri pe aceeaşi temă

Un studiu recent publicat în Jurnalul American de Dezvoltare a Copilului a constatat că micuţii crescuţi într-un mediu în care certurile sunt un lucru comun, sunt mult mai predispuşi în a dezvolta probleme psihologice, anxietate, depresea, stres şi problemele de comportament. Mai mult, ridicarea tonului distruge încrederea, împiedică înţelegerea mesajului transmis şi oferă un exemplu de comportament pe care aceştia sunt predispuşi să-l copieze, scrie apost.com.

Tonul ridicat distruge încrederea

Un raport publicat de Academia Americană de Pediatrie a constatat că un mod de distrugere a  stimei de sine a copilului este obiceiul părinţilor de a ridica tonul la aceştia. Cu alte cuvinte, încrederea copilul scade proporţional cu obiceiul părinţilor de a ţipa la aceştia.

Ridicarea tonului, soluţie pe termen scurt

Dacă ridicatul tonului are efect imediat asupra comportamentului copilului, este puţin probabil ca aceasta practică să fie o soluţie pe termen lung. Un studiu recent a constatat că este cel mai puţin eficient mod de disciplinare. Stabiliţi limite şi obiective pe care le pot atinge în mod rezonabil.

Împiedică înţelegerea mesajului

Poate că nu ştiţi acest lucru, dar tonul vocii dvs. poate împiedica copilul să înţeleagă ce încercaţi să-i transmiteţi. Este mai important modul în care transmiţi mesajul decât informaţia în sine. Încercaţi să folosiţi  un ton calm pentru a vă exprima nemulţumirea.

Copierea comportamentului

Un studiu al Universităţii Brown a constatat că până la vârsta de 9 ani majoritatea copiilor învaţă  obiceiurile şi rutina adulţilor pe care i-au avut ca exemplu. Acest lucru include şi gestionarea emoţiilor sau ridicarea vocii.
 

citeste totul despre: