5 lecţii esenţiale pe care copiii le pot învăţa prin practicarea sportului

5 lecţii esenţiale pe care copiii le pot învăţa prin
practicarea sportului

Beneficiile sportului pentru copii. FOTO phunukieuviet.com

Sportul îi ajută pe cei mici atât în ceea ce priveşte sănătatea, dar mai ales în dezvoltarea lor armonioasă din punct de vedere fizic şi mental. Un trainer de dezvoltare personală vorbeşte despre lecţiile de viaţă pe care copiii le pot învăţa prin practicarea sportului.

Ştiri pe aceeaşi temă

Să îndrumi copilul către un sport este unul dintre cei mai buni paşi pe care un părinte îi poate face. Ajută la creşterea armonioasă a copiilor şi le consumă energia excesivă. Dincolo de aceste beneficii, sportul ajută la modelarea caracterului şi a obiceiurilor celor mici. Glenn Leibowitz, trainer de dezvoltae personală, a vorbit pentru Inc.com despre cum l-a ajutat sportul pe fiul său, amintind 5 dintre cele mai importante lecţii pe care copiii le pot învăţa practicând diverse sporturi:  

Practica

Ca orice abilitate pe care doreşti să o stăpânească, sportul necesită foarte multă practică. „Fiul meu a jucat fotbal timp de aproape 10 ani, aşa a învăţat că trebuie să-şi îmbunătăţească în mod constant tehnica, forma fizică, rezistenţa şi viteza de care are nevoie pentru a obţine rezultate“, a spus Leibowitz.

Prioritizarea

Jocurile sportive consumă destul de mult timp, resursă importantă pe care copiii ar putea să o investească în studiu, teme sau distracţia cu prietenii. Practicând sportul, ei învaţă cum să facă diferite compromisuri şi să-şi prioritizeze activităţile. Şi chiar dacă nu întotdeauan va lua cele mai bune decizii, cu siguranţă va învăţa din greşeli şi îşi va dezvolta un bun sistem de prioritizare a lucrurilor, în funcţie de importanţa acestora.

Lucrul în echipă

„Fiul meu a învăţat cu mult timp în urmă faptul că o pasă către un coleg îl face un jucător bun. Performanţa echipei contează mai mult decât performanţele sale individuale. În cazul în care echipa sa câştigă, el câştigă. În cazul în care echipa sa pierde, el pierde. Trebuie să fie conştient de asta“, a epxlicat Leibowitz.

Încrederea în sine

În ciuda eşecurilor ocazionale, atunci când el câştigă – pentru că trebuie să câştige uneori –, se va bucura din plin de victorie. Auzind cuvintele de laudă din partea antrenorului său, al familiei sau prietenilor, copilul va dezvolta încrederea în sine.

Smerenia

Fiul meu a trebuit să se supună evaluărilor de fiecare dată când se formau echipele de sport. Avea emoţii, dar atunci când era selectat nu se mulţumea să se simtă doar mândru de el, ci începea să lucreze cât mai mult pentru a arăta ca a fost o alegere corectă. „Nu ştiu dacă fiul meu va continua să practice sporturi competitive atunci când va merge la colegiu, asta este decizia lui, dar ştiu că a învăţat o mulţime de lecţii utile care îl vor ajuta pe tot parcursul vieţii“, a concluzionat expertul.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările