VIDEO INFOGRAFIC Cum se încheie corect nasturii sacoului

VIDEO INFOGRAFIC Cum se încheie corect nasturii sacoului

FOTO ilovemeninsuits.tumblr.com

Există reguli după care se închid corect nasturii unui sacou, iar bărbaţii ar trebui să ştie şi să respecte aceste convenţii din două motive principale: pentru că „dă” bine în faţa doamnelor să fii atent la detalii şi pentru că un costum încheiat corect face purtătorul să arate mult mai bine.

Ştiri pe aceeaşi temă

Majoritatea bărbaţilor care încalcă aceste reguli o fac pentru că nu poartă costum în mod regulat. Dacă stai în picioare şi toţi nasturii costumului sunt încheiaţi, silueta va fi mai bine definită, iar dacă porţi un costum cu trei nasturi şi te aşezi, ar fi mai bine să deschizi nasturii de sus şi de jos pentru a te simţi confortabil.
 
Aceste reguli nu se aplică, însă, doar costumelor. Unele jachete sport au un sistem de închidere asemănător, însă în cazul acestora regulile sunt mult mai relaxate datorită stilului casual.
 

Sacourile cu un singur rând de nasturi

Cele mai multe costume moderne au un singur rând de nasturi. Felul în care alegi să îi închizi este influenţat de doi factori: numărul nasturilor şi locul în care se afla aceştia, punctul de reper fiind talia.
 
Un sacou cu postură înaltă are, de obicei, nasturi pe talie şi deasupra ei, pe când un sacou cu postură joasă - mult mai des întâlnit – are nasturii situaţi pe talie şi sub ea.

 
Sacourile cu un singur nasture
 
Sacourile cu un singur nasture devin din ce în ce mai comune şi este recomandat ca atunci când purtătorul stă în picioare, nasturele să fie încheiat. Totuşi, este permis, chiar recomandat, ca nasturele să fie descheiat atunci când te aşezi.
 
Sacourile cu doi nasturi
 
Modalitatea convenţională de a închide o jachetă cu doi nasturi este să închizi primul nasture, iar pe cel de-al doilea să îl laşi deschis. Există, însă, câteva excepţii:
 
Cei cărora le plac reverele lungi obişnuiesc să închidă al doilea nasture şi să lungească reverele şi mai mult prin îndoirea părţilor pe care se găsesc primul nasture şi butoniera.
 
Un sacou cu postură înaltă pare mult mai bine proporţionat dacă este încheiat doar la cel de-al doilea nasture.
 
Bărbaţilor foarte înalţi le este recomandat să închidă cel de-al doilea nasture pentru a nu permite sacoului să se ridice deasupra mijlocului şi să expună cureaua. 

Sacourile cu trei nasturi
   
Conform metodei convenţionale, se închid nasturele din mijloc şi, opţional, nasturele de sus, pe când cel de jos trebuie să rămână întotdeuna desfăcut. Dacă se închid toţi nasturii, purtătorul va părea ţeapăn, rigid.
 

Sacourile cu două rânduri de nasturi

Sacourile cu două rânduri de nasturi trebuie purtate întotdeuna cu toţi nasturii închişi, chiar dacă de-a lungul timpului, bărbaţii îşi mai permiteau să lase sacoul deschis la nasturele de jos, din primul şir.  
 
4 tipuri de costume pe care orice bărbat de carieră trebuie să le aibă în garderobă
 
1. Un costum bleumarin cu dungi 


FOTO sixwhitingstreet.co.uk

2. Un costum gri deschis

FOTO store-us.hugoboss.com
 
3. Un costum în carouri

FOTO indochino.com
 
4. Un costum bleumarin închis, cu nasturi metaliciCiteşte şi:

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: