Marius Manole, imaginea creatorilor români de papioane din lemn

Marius Manole,
imaginea creatorilor români de papioane din lemn

FOTO: Don Papillon

Actorul Marius Manole a devenit recent ambasadorul brandului românesc de papioane din lemn Don Papillon. Accesoriile sunt şlefuite manual, iar la confecţionarea lor contribuie persoane cu dizabilităţi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ineditele papioane din lemn pot fi purtate nu doar într-un context sobru, ci şi cu ţinute casual. Marius Manole, cu stilul său nonşalant, coboară papionul de pe piedestalul eleganţei absolute, aducându-l în citadin.

Povestea

Don Papillon, brandul românesc de papioane din lemn a fost inspirat de o iniţiativă americanp, Two Guys Bow Ties, şi este rezultatul creator al întâlnirii dintre un iubitor şi priceput al lemnului, Gigi Vasilache, şi un pasionat al designului, Alex Bucur. Ambii iubesc lemnul şi îl preferă altor materiale.

„Inspiraţi de accesoriile vechi pe care şi le confecţionau singuri bunicii noştri şi îndrăgostiţi iremediabil de lemn, ne-am gândit să-l transformăm într-un papion care să arate al naibii de bine la gâtul oricui. L-am creionat, l-am tăiat, l-am şlefuit şi uleiat, aşa cum am ştiut mai bine, i-am legat un nod chic, l-am asortat la o cămaşă şi am ieşit cu el la o petrecere la care am fost invitaţi. Şi nu mică ne-a fost surpriza când am primit reacţii dintre cele mai bune de la cei din jur. Dintr-o joacă, un strop de nebunie, meşteşug şi ingeniozitate, am ajuns să creăm o colecţie de astfel de papioane”, povesteşte Alex Bucur.

Ambasadorul

Alegerea actorului Marius Manole ca imagine a brandului a venit de la sine, spun creatorii papioanelor din lemn. „Explicaţia e simplă: aceste papioane au o personalitate aparte şi se asortează aproape la orice. Tot astfel, Marius Manole este un artist foate special cu o foarte largă paletă interpretativă”, explică aceştia.

„Le voi purta cu plăcere şi voi vorbi cu drag despre ele”, spune Marius Manole despre accesoriile pe care a ales să le reprezinte.

Esenţa

Don Papillon este o pledoarie pentru stil, un stil desprins din natură. Lemnul din care sunt confecţionate aceste accesorii este de esenţă nobilă, provenit din păduri controlate din Africa, America şi Asia şi folosit în industria mobilei şi a designului interior. Lemnul exotic face din acest tip de papion un accesoriu vestimentar care nu poate trece neobservat.

Zece ore de lucru manual sunt necesare pentru a confecţiona un singur papion din lemn. Din echipă fac parte şi persoane cu dizabilităţi, devotate muncii lor.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările