Jacheta din cupru care ne-ar putea proteja de coronavirus. Cine a creat-o şi cât costă FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Compania britanică Vollebak a lansat recent o jachetă din cupru care ne-ar putea proteja împotriva coronavirusului.

Au trecut şase luni de când a început lupta mondială împotriva coronavirusului, iar industria modei găseşte noi modalităţi inovatoare de a se adapta situaţiei. Dacă vorbim de viitorul hainelor în sine, având în vedere că unele rapoarte arată că este posibil să nu mai putem trăi niciodată într-o lume lipsită de COVID-19, o serie de branduri au început să speculeze acest lucru în felul în care ne îmbrăcăm. Astfel, compania britanică Vollebak a lansat recent o jachetă din cupru care ne-ar putea proteja împotriva Sars-Cov-2.

Denumită „Full Metal Jacket, fiecare jachetă este confecţionată din 11 kilometri de fir de cupru, un element cunoscut pentru proprietăţile sale împotriva virusurilor şi bacteriilor. „Cuprul eliberează ioni încărcaţi electric, care blochează virusurile încărcate negativ. Ionii de cupru pătrund în virusuri, oprindu-i să se reproducă“, explică cofondatorul Vollebak, Steve Tidball, despre alegerea cuprului în confecţionarea jachetelor, potrivit dazeddigital.com. 

Jacheta e dconfecţionată din 65% cupru FOTO Volleback 

image

Un studiu recent arată că noul coronavirus nu poate supravieţui prea mult pe suprafeţele din cupru. De altfel, de-a lungul timpului, elementul a fost folosit în fabricarea mânerelor de la uşile spitalelor sau suporturilor de perfuzii pentru a reduce răspândirea bolilor.

Dacă funcţionează sau nu este o altă întrebare, având în vedere că producătorii jachetelor nu au făcut testări în acest sens.„Nu avem un laborator uriaş, nu avem o echipă de oameni de ştiinţă şi nu avem acces la COVID-19, deci nu putem «pulveriza» cu Sars-Cov-2 pe jachete pentru a vedea ce se întâmplă cu virusul“, a adăugat Tidball.

„Suntem abia în prima etapă, aceea în care arătăm că se poate confecţiona îmbrăcăminte aproape în totalitate din cupru, a continuat el. „În faza a doua vom începe să testăm proprietăţile jachetei. De altfel, noi ne-am concentrat asupra viitorului industriei de îmbrăcăminte. Vrem ca hainele rezistente la virusuri să fie o ambiţie pe termen lung, nu o soluţie pe termen scurt“, a conchis cofondatorul Vollebak.

Materialul în trei straturi (65% cupru) e produs în Elveţia, însă jacheta e asamblată în Italia şi România. Preţul ei este de 995 euro, e rezistentă la apă şi se închide cu fermoar. 

Magazin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite