FOTOGALERIE Istoria costumelor de baie, în imagini

FOTOGALERIE Istoria costumelor de baie, în imagini

Indispensabila piesă vestimentară a trecut printr-o metamorfoză uimitoare în ultimul secol                  FOTO: vanityfair.com

Ne aflăm oficial în sezonul costumelor de baie, așa că nu există moment mai potrivit pentru a ne opri câteva clipe și să privim în urmă la transformările spectaculoase prin care a trecut, în ultimul secol, indispensabila piesă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Jurnaliștii de modă de la ”Vogue” au cotrobăit prin arhivele publicației pentru a realiza o istrie în imagini a costumului de baie.


De la piesele largi, care acopereau tot mai puțin gleznele, și până la costumele cât mai sexy care distrag astăzi atenția pe plajele din întreaga lume, piesa vestimentară a suferit o metamorfoză incredibilă în ultimul secol.

Dă click pe imagine pentru a vedea fotogaleria

Pe tot parcursul anilor 1800, ”decența” era cuvântul de ordine. În zorii secolului al XX-lea, undeva prin anii '20, pe plajă au apărut un nou tip de valuri: cele stârnite de costumele care lăsau la vedere mâinile și picioare. Nașterea costumelor de baie din două piese a echivalat cu o revoluție, iar anii '60 se pot povesti într-un singur cuvânt: bikini.


Dacă spre finalul fotogaleriei veți avea impresia că vă întoarceți în timp, nu vă speriați. Curentul retro și piesele vintage sunt la mai mare căutare ca oricând.
 

Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările