FOTO Dorin Negrău a mizat pe ţinutele îndrăzneţe la Săptămâna Modei la New York

FOTO Dorin Negrău a mizat pe ţinutele îndrăzneţe la Săptămâna Modei la New York

Colecţia de primăvară/vară 2015 "Duality" semnată Dorin Negrău. FOTO Getty Guliver

Designerul Dorin Negrău şi-a prezentat ieri, la New York, colecţia „Duality“ pentru sezonul de primăvară-vară 2015. Prezentarea a surprins prin ţinutele îndrăzneţe, realizate din materiale transparente, în alcătuirea cărora au fost integrate elemente din costumul tradiţional românesc şi broderii care valorifică tehnica broderiei manuale realizate de femeia de la ţară.

Ştiri pe aceeaşi temă

Inspirat din dualitatea mitului vampirului Dracula, designerul Dorin Negrău, care s-a născut în Transilvania, a prezentat la Centrul Lincoln din New York o colecţie în care masculinul şi femininul au redat ideea de sexualitate. Suprapunerile de materiale neconvenţionale şi transparente au atras atenţia asupra prezentării intitulate „Duality“. 

Dorin Negrău FOTO Getty Guliver

Trimiterile la costumul tradiţional românesc au fost evidente, la fel şi identificarea originilor transilvane ale creatorului de modă. Acesta a avut ca punct de pornire în realizarea noii sale colecţii costumul popular realizat chiar de bunica sa într-un moment de cumpănă al vieţii ei, când îţi jelea fratele dispărut pe frontul de luptă din Rusia.

FOTO Getty Guliver

Brâul, ia, cămaşa populară maramureşană cu mâneci ample şi poalele brodate ale fustelor au redat atmosfera satului românesc în faţa publicului de modă. 

FOTO Getty Guliver 

Tradiţia şi legenda s-au transformat în „poveşti“ contemporane, subliniate de croielile îndrăzneţe.   

FOTO Getty Guliver

Pentru că Dorin Negrău a avut prezentarea în data de 11 septembrie, o zi cu o deosebită încărcătură emoţională şi istorică pentru poporul american care a comemorat victimele atentatelor teroriste din septembrie 2001, designerul a inclus în colecţia sa însemnele stilizate specifice doliului tradiţional românesc.

FOTO Getty Guliver

În perioada 4-11 septembrie,  91 de designeri şi case de modă de mare prestigiu din SUA şi din alte ţări au prezetat colecţiile pentru primăvara şi vara anului viitor.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările