Fondatoarea celebrei agenţii Ford Models a încetat din viaţă

Fondatoarea
celebrei agenţii Ford Models a încetat din viaţă

Eileen Ford FOTO: Getty Images

Eileen Ford, cea care a lansat carierele multor modele de top precum Jane Fonda sau Naomi Campbell şi care a stabilit standardele de frumuseţe pentru o întreagă generaţie, a încetat din viaţă la mijlocul acestei săptămâni.

Ştiri pe aceeaşi temă

Anunţul a fost făcut de un reprezentant al agenţiei de comunicare ce se ocupă de Ford Models, informează AFP. Fondatoarea Ford Models avea 92 de ani. Agenţia pe care a creat-o a devenit numărul unu mondial în anii '70 şi a contribuit la crearea unei industrii care a rulat milioane de dolari.

Fost model la rândul său, Eileen Ford a lansat carierele unor viitoare modele, dar şi actriţe de succes, precum Jane Fonda, Naomi Campbell, Christie Brinkley, Brooke Shields sau Kim Bassinger.

Fondatoarea Ford Models era cunoscută pentru intuiţia foarte bună în descoperirea talentelor, dar şi pentru exigenţa cu care îşi trata modelele, punându-le adeseori la diete stricte şi concediindu-le pe cele care aveau o viaţă de noapte zbuciumată. Ea le cerea întotdeauna profesionalism absolut.

„Eileen Ford a fost o forţă nestăvilită, care a definit nu numai Ford Models, dar şi lumea modelling-ului“, au declarat reprezentanţii Ford Models.

Modelele agreate de Eileen erau înalte, slabe, de cele mai multe ori blonde, cu gâtul lung şi ochii mari. Ea le spunea mereu tinerelor mai scunde de 1,70 metri să renunţe la visul de a deveni modele. La fel de importantă ca frumuseţea, spunea fondatoarea Ford Models, este farmecul personal al tinerelor.

„Cred că succesul nostru s-a datorat energiei lui Eileen, dar şi îndrăznelii ei (...). I-a plăcut dintotdeauna să spună oamenilor ce să facă“, spunea Jerry Ford, soţul lui Eileen, publicaţiei USA Today în 1997.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările