Ducesa de Cambridge preferă haine care nu se mai află în tendinţe

Ducesa de Cambridge preferă haine care nu se mai află în tendinţe

Rochii purtate de soţia Prinţului William la diverse evenimente

Creşterea vânzărilor pentru designerii care au fost destul de norocoşi încât creaţiile lor să fie purtate de Ducesa de Cambridge a fost pusă pe seama „efectului Kate“.

Ştiri pe aceeaşi temă

Mai multe personalităţi din lumea modei, însă, sugerează acum că fenomenul a fost supraevaluat, din cauza înclinaţiei pe care Kate o are pentru purtarea unor stiluri vestimentare din colecţiile trecute. Directorii unor branduri consacrate spun că obiceiul ducesei le face misiunea imposibilă celor care doresc să îi imite stilul, deoarece hainele nu se mai găsesc.

Capacitatea ei de a trimite tinerele femei la cumpărături a fost remarcată prima dată în urma anunţului privind logodna cu prinţul William. Primul portret oficial al cuplului, în care ea a purtat o rochie albă marca Reiss, a adus instant recunoaşterea mondială a brandului.

Andy Rogers, directorul mărcii Reiss, a recunoscut că, în timp ce ducesa a contribuit la promovarea brandului, nu s-au vândut extraordinar de multe exemplare ale respectivei rochii albe, pentru că era un model vechi.

Acelaşi lucru a declarat şi Jane Shepherdson, CEO la Whistlers, despre o bluză crem aleasă de Kate pentru un portret oficial, care era din colecţia din urmă cu doi ani. „Nu a influenţat cu nimic vânzările. Noi producem în cantităţi mici. Aşa că în momentul în care vedeţi poze cu Kate, probabil că modelul respectiv este deja epuizat“, a spus Shepherdson.

Alţii susţin că cei care îi admiră vestimentaţia nu fac parte din categoria celor care să o copieze. „Cei care admiră stilul lui Kate nu sunt genul care să dea buzna în magazin şi să îi copieze rochia. Nu o să vedeţi sute de femei îmbrăcate cu aceeaşi rochie pe care a purtat-o şi Kate“, a declarat pentru Vogue designerul Roland Mouret, care a lucrat cu ducesa.

El este de părere că vânzările cresc datorită vedetelor care apar în emisiuni de tip reality show din Statele Unite ale Americii. „Sincer, am avut mai multe comenzi la rochiile purtate de Kim Kardashian“, a adăugat Mouret.

Experţii vestimentari consideră că ducesa face treptat tranziţia de la un stil casual la unul foarte elegant. Ea îşi alege tot mai puţin ţinute din magazinele ei preferate, cum ar fi Zara, Reiss şi LK Bennett, în favoarea unor designeri precum Alexander McQueen, Temperley Alice şi Stella McCartney, potrivit „The Telegraph“.

Mouret este de părere că ducesa, care împlineşte 31 de ani miercuri, este conştientă de stilurile care au potenţialul de a atrage cea mai mare atenţie.

Ea acordă o mare atenţie acelor detalii care pot provoca o frenezie în tabloide pentru că nu vrea o astfel de frenezie. Kate nu pare să simtă nevoia să se îmbrace sexy pentru a uimi lumea. Se îmbracă pentru William şi pentru ea“, a remarcat Mouret.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: