Două evenimente dedicate modei la Paris au fost anulate

Două evenimente dedicate modei la Paris au fost anulate

Creaţii Haute Couture din colecţia prinăvară/vară 2020 a designerului francez Jean Paul Gaultier la Paris Fashion Week în Paris Franţa FOTO EPA-EFE / Yoan Valat

Săptămâna pariziană de prêt-à-porter dedicată bărbaţilor, care urma să aibă loc între 23 şi 28 iunie, şi cea de haute couture din 5-9 iulie au fost anulate din cauza pandemiei de coronavirus, a anunţat vineri Federaţia franceză de haute couture şi modă.

Aceasta a precizat: "Condiţiile nu permit desfăşurarea" celor două evenimente din cauza "răspândirii epidemiei de Covid-19 care este pe cale să afecteze întreaga lume", se arată într-un comunicat. 

Această decizie a fost luată cu scopul "de a proteja casele noastre, colaboratorii şi pe toţi cei care lucrează în industria noastră", a subliniat Federaţia, adugând că are în vedere "posibiliatea de proiecte alternative". 

În contextul crizei, giganţii de lux LVMH şi Kering au anunţat în ultimele zile că vor produce măşti, combinezoane şi geluri dezinfectante pentur a combate penuria de materiale de protecţie. 

Atelierele franceze ale caselor Balenciaga şi Yves Saint Laurent care fac parte din grupul Kering vor produce măşti. 

Casa Gucci s-a angajat să fabrice 1,1 milioane de măşti chirugicale şi 55.000 de combinezoane pentru personalul medical din Italia, ţara cea mai afectată de pandemie. 

Concurent al grupului Kering, LVMH s-a lansat în fabricarea "unei cantităţi mari" de geluri hidroalcoolice pentur spitale în trei dintre fabricile sale de pridcţie franceze dedicate parfumurilor şi cosmeticelor (Dior, Guerlain şi Givenchy).

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: