Demonstraţie de măiestrie în croitorie, la aniversarea a 30 de ani de când Helmuth Duckadam a apărat 4 penalty-uri la Sevilla VIDEO FOTO

Lecţie de croitorie: Cum se "naşte" un costum bărbătesc

Designerul Alexandru Ciucu a făcut joi seară o demonstraţie de croitorie, la Hotel Hilton din Bucureşti, prilej cu care a realizat cel de-al patrulea costum special conceput pentru fostul portar Helmuth Duckadam, la aniversarea a 30 de ani de când a apărat cele patru penalty-uri, la Sevilla, în 1986.

Ştiri pe aceeaşi temă

Designerul Alexandru Ciucu a prezentat o nouă colecţie vestimentară, “Toys & Tales 2016”, într-un mod inedit, sub forma unei expoziţii, completată de o demonstraţie de măiestrie în croitorie, prin confecţionarea unui costum bărbătesc.

Astfel, în prezenţa a peste 300 de invitaţi, Alexandru Ciucu, alături de echipa de croitori de la Atelierul său de Înaltă Croitorie, a croit, cusut şi finisat o ţinută întreagă, mai exact ultimul din cele patru costume pe care i le-a dăruit lui Helmuth Duckadam. Gestul a fost făcut cu ocazia aniversării a 30 de ani de când echipa de fotbal Steaua Bucureşti a câştigat Cupa Campionilor Europeni, iar cele patru costume i-au fost oferite fostului portar, câte unul pentru fiecare din cele patru penalty-uri apărate în prelungirile meciului de la Sevilla.

Fostul portar Helmuth Duckadam, în rol de manechin. FOTO Mircea Netea şi Mircea Maieru


Există o asemănare între Helmuth Duckadam şi Alexandru Ciucu. Helmuth Duckadam a ajuns la perfomanţa de a apăra 4 penalty-uri datorită echipei, o echipă foarte bună. Alexandru Ciucu a ajuns la performanţa de a fi cunsocut, având în spate, de asemenea, o echipă fantastică. Îi mulţumesc pentru că a avut această iniţiativă de a premia performanţa echipei Steaua, este unul dintre puţinii oameni care s-au gândit la acest lucru, a declarat cel supranumit „Eroul de la Sevilla”.

Ciucu şi-a motivat iniţiativa, explicând că a vrut să permită publicului să vadă toate detaliile pe care designerul le-a armonizat în această colecţie.

Designerul Alexandru Ciucu a prezentat o nouă colecţie vestimentară, “Toys & Tales 2016”, într-un mod inedit, sub forma unei expoziţii, completată de o demonstraţie de măiestrie în croitorie, prin confecţionarea unui costum bărbătesc. FOTO Mircea Netea şi Mircea Maieru

“Contrar aşteptărilor, am făcut acest lucru pentru că foarte mulţi cred că hainele Ciucu costă foarte mult. Aşa este. Dar nu costă atât de mult pe cât cred unii. Al doilea motiv pentru care am vrut să facem această prezentare în acest concept este pentru a vedea şi pentru a înţelege, aceia care nu ştiu deja, de ce ele costă cât costă. Şi pentru aceasta, am adus alături de mine o parte din echipa mea de croitori pentru a vă arăta meşteşugul şi migala care stau în spatele unui costum făcut la comandă.” 

La evenimentul de lansare a noii colecţii au participat invitaţi de seamă, printre care ASR Principesa Maria a României, Anghel Iordănescu, Virgil Ianţu, arbitrul Ion Crăciunescu si Ambasadorul Israelului, Tamar Samash.

ASR Principesa Maria a României, alături de designerul Alexandru Ciucu. FOTO Mircea Netea şi Mircea Maieru

Noua colecţie, “Toys & Tales 2016”, include, în linia masculină, costume business, leisure şi de ceremonie, iar vedeta colecţiei, este vesta pe care designerul a integrat-o cromatic în toate ţinutele colecţiei. 

„Vesta este principala componentă vestimentară a acestei colecţii. O veţi regăsi, ca niciodată până acum, în toate ţinutele, indiferent dacă sunt casual, business sau ceremonie. Din punct de vedere cromatic, am reuşit să le integrez de fiecare dată cu succes, indiferent dacă sunt purtate cu sau fără sacou. Am folosit culori tari - oranj, roz intens, albastru şi verde brotac pentru ţinutele de relax, iar pentru business am optat pentru albastru-bleumarin, maro închis sau gri, în carouri mari sau dungi. Zona de ceremonie rămâne în cea mai mare parte între gri închis, argintiu şi negru, chiar dacă veţi găsi şi câteva propuneri de bleumarin, mov intens sau verde forest în sacourile de catifea. Ca materiale am ales in şi bumbac pentru relax şi diferite combinaţii de lână S'160 cu mohair sau mătase pentru ţinutele business. La ceremonie am folosit mătase, lână cu mătase şi catifea de bumbac”, a declarat Alexandru Ciucu.

FOTO Mircea Netea şi Mircea Maieru

În ceea ce priveşte linia de damă “Toys & Tales 2016”, Alexandru Ciucu s-a orientat către segmentul business premium.

„Pentru moment am avut în vedere ţinuta office pentru zi şi cea de cocktail pentru seară. În prima abordare veţi găsi ca elemente vestimentare fusta cu sacou sau bluza, iar în a doua veţi observa ca şi leitmotiv rochia gogoşar în diferite interpretări. Am folosit preponderent mătase naturală dar şi ţesături din fibre tehnologice. Mă orientez prin colecţiile mele de damă către femeia business, femeia de carieră care îşi petrece mult timp în acest mediu, fie în timpul zilei la birou, fie seara la un eveniment sau o întâlnire de afaceri. Cred că astfel de femei au puţin timp disponibil, de aceea vin în întâmpinarea lor, invitându-le în atelierul meu să îşi aleagă sau să creăm împreună modelul la care visează şi pe care îl vom croi pe silueta lor”, a explicat designerul.

Numele colecţiei, „Toys & Tales 2016”, a fost ales de Alexandru Ciucu, având o semnificaţie anume pentru acesta: „Toys, adică jucării, pentru că se spune că bărbaţii rămân copii iar, de-a lungul anilor, schimbă doar valoarea jucăriilor. Anul acesta am pregătit o colecţie cu "jucării" vestimentare pentru cei mai răsfăţaţi "copii". Tales, adica "poveştile" pe care le-am creat sunt dedicate doamnelor pentru că se spune că femeile se îndrăgostesc "cu urechile". Şi eu cred că sunt un bun povestitor...”, a explicat designerul.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: