Cum cureţi aurul la tine acasă

Cum cureţi aurul la tine acasă

Cum cureţi aurul la tine acasă

Bijuteriile, fie din aur sau argint, acumulează şi ele murdărie. În timp, din cauza murdpriei, îşi pierd din strălucire. În plus, nu este igienic să ai bijuterii murdare, mai ales pe degete. Azi vom învăţa împreuna cum cureţi aurul la tine acasă!

Ştiri pe aceeaşi temă

Bijuteriile nu trebuie supuse stresului mecanic. Inelele nu se poartă în timpul activităţilor fizice intense, la gătit sau la saună. Cu toate că unii respectă aceste reguli, aurul îşi pierde din strălucire, în timp.
 

Cum cureţi aurul la tine acasă

 
Şi asta pentru că produsele cosmetice şi chimice, de uz casnic, se lipesc de aur. Bijuteriile mai sunt afectate şi de apă, soare sau aer. Pietrele semi-preţioase îşi pierd şi ele strălucirea din cauza prafului şi a grăsimii.
 

Cum se curăţă aurul roşu

 
E cel mai frecvent material pentru bijuterii pentru uzul zilnic. Bijuteriile din aur roşu pot fi curăţate cu uşurinţă. Ai nevoie de o linguriţă de detergent de spălat vase, 200 ml de apă, un bol şi un şerveţel moale. Pune bijuteria în bol şi toarnă peste ea amestecul de mai sus. Pune o crăticioară la foc mic în care torni bijuteria şi amestecul. Lasă la fiert 10-15 minute, clăteşte şi usucă. O altă variantă e să laşi bijuteria în ser fiziologic, 12 ore.
 

Cum cureţi bijuterii fără pietre

 
Cel mai simplu mod de a curăţa o bijuterie ce nu conţine niciun fel de piatră e cu oţet de mere. Lasă bijuteria la ”înmuiat” câteva minute, apoi freac-o bine cu o periuţă de dinţi veche şi o cârpă curată.
 
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: