Cât costă pantofii „Iisus“ cu apă sfinţită în talpă şi cine a avut ideea lansării lor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Pantofii Iisus”, au apă sfinţită din Râul Iordan în talpă, au fost sfinţiţi de un preot şi au un crucifix pe şireturile de la pantoful drept.

Modelul de bază este Nike Air Max 97s, acesta fiind transformat ulterior de brandul MSCHF pentru a avea mai multe referinţe către Iisus Hristos. Nike a transmis că nu se asociază în niciun fel cu creaţia.

Adidaşii conţin, după cum susţine compania, apă sfinţită din Râul Iordan în talpă, au fost sfinţiţi de un preot şi au un crucifix pe şireturile de la pantoful drept.

Pe partea exterioară a pantofului este scris un verset din Biblie, Matei 14:25, iar pe limba acestuia a fost pictată o picătură roşie, care simbolizează sângele lui Iisus.

Citatul din Biblie face referire la momentul în care Iisus a mers pe apă.

Directorul de vânzări al MSCHF, Daniel Greenberg, a declarat că brandul a fost „intrigat” de idea „culturii colaborărilor”.

„Ne-am gândit la colaborarea dintre Arizona Ice Tea şi Adidas, unde o companie care vinde încălţăminte făcea reclamă unei companii care vinde ceai”, a spus Greenberg.

„Am vrut să scoatem în evidenţă cât de absurdă este această cultură a colaborării”, a spus directorul de vânzări.

Astfel, MSCHF a încercat să îşi imagineze cum ar arăta o colaborare cu Iisus Hristos şi a creat aceşti adidaşi.

„Deci. Pantofii Iisus sunt un lucru real. Au apă din râul Iordan în talpă. Nu am cuvinte”, a scris un tânăr pe Twitter.

Mai mulţi critici au descris produsul ca fiind „degradant şi lipsit de respect”.

Stocul lansat de companie s-a vândut la câteva minute după ce a devenit disponibil online. Compania nu a precizat numărul de perechi vândute.

Magazin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite