Articole vestimentare la care să renunţi dacă vrei să arăţi cu zece ani mai tânără: recomandările designerilor

Articole vestimentare la care să renunţi dacă vrei să arăţi cu zece ani mai tânără: recomandările designerilor

Articole vestimentare ce adaugă ani aspectului fizic. FOTO Genial.guru

La fel ca în cazul machiajului, stilul vestimentar ar trebui adaptat vârstei. Dresurile pline de modele, rochiile tip sac sau combinaţiile de culori ţipătoare sunt doar câteva din greşelile pe care le fac femeile atunci când vine vorba de alegerea articolelor vestimentare.

Ştiri pe aceeaşi temă

Din dorinţa de a arăta mai tinere, multe doamne adoptă un aspect total nepotrivit vârstei. Oricât de mult ne-ar plăcea bluza care ne venea grozav când aveam 18 ani, purtarea ei la o vârstă medie poate scote în evidenţă trecerea anilor, scrie BrightSide.com. Specialiştii în domeniu au făcut o listă a articolelor vestimentare pe care ar trebui să le evitaţi sau chiar să le eliminaţi din garderobă.

Dresuri cu model

Dresurile pline de modele sunt potrivite doar pentru show-uri de modă sau pentru şedinţe foto. În viaţa de zi cu zi, vă pot îmbătrâni cu 20 de ani, spun specialiştii. Dacă vreţi să ieşiţi în evidenţă într-un mod pozitiv, ar trebui să vă îndreptaţi atenţia către modelele monocrome fără imprimeuri, care vă vor ajuta să arătaţi elegant şi sofisticat.

Bluze cu mâneci tip aripi

Bluzele cu mâneci tip aripi sunt greu de purtat, avantajând doar trupurile cu structuri subţiri. Dacă nu vă încadraţi în această categorie ar fi bine să evitaţi astfel de articole de îmbrăcăminte.

Rochie tip „sac“

„Articolele vestimentare care seamănă cu un sac de cartofi nu reuşesc să evidenţieze corpul, făcându-vă să păreţi exagerat de voluminoase“, spune stilistul Orly Schwartz. Specialistul recomandă rochiile tip „teacă“ şi combinaţia cu o jachetă tăiată pentru a vă accentua mai bine talia.

Pietre, imprimeuri şi alte accesorii

Materialele translucide, imprimeurile cu inimi şi pietre vă fac întotdeauna să arătaţi mai în vârstă. Acest lucru nu înseamnă că trebuie să renunţaţi în totalitate la accesorii. Pur şi simplu asiguraţi-vă se potrivesc stilului dvs.

Combinaţii de culori ţipătoare sau articole cu mesaje vesele

„Ar trebui să vă opriţi din a cheltui bani pe tricouri cu imprimări strălucitoare, slogane vesele sau combinaţii de tip buchet de primăvară“, recomandă Alana Kelen, o celebră stilistă din New York. În schimb, optaţi pentru bluze monocrome şi coliere cu design minimalist. Stilul clasic va rezista întotdeauna testului timpului.

Culori pământii

Kaky, măsliniu, galben închis sau fistic nu se potrivesc tuturor. De cele mai multe ori, acestea accentuează ridurile şi oferă un aspect nesănătos.

Materiale care amintesc de tapiţerii sau draperii

Diane Pollack, expert vestimentar din New York, crede că purtarea lucrurilor „dintr-o altă epocă“ este o adevărată crimă împotriva stilului, dându-i purtătorului un aer învechit, amintind de imprimeurile florale ce duc cu gândul la tapiţerii sau draperii.

Articole pline de accesorii

Articolele pline de curele, buzunare sau nasturi se purtau cu 30 de ani în urmă. În zilele noastre, astfel de haine adaugă ani aspectului. Înlocuiţi aceste articole de îmbrăcăminte cu o cămaşă simplă pentru un rezultat atractiv şi sexy. 

citeste totul despre: